Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 16 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Een uniek parfum vragen voor kerst? Deze niche geuren wil je toevoegen aan je wishlist

Parfum is misschien wel het meest gevraagde én gegeven cadeau met kerst. Heb jij ook een geur op je wishlist staan, maar weet je nog niet welke je wil? Deze acht parels van niche parfumhuizen zorgen ervoor dat jij anders ruikt dan al je vriendinnen – in a really good way.

We selecteren ze even per gelegenheid, wel zo makkelijk.

Deze 8 niche parfums wil je toevoegen aan je collectie

Het ene parfum geeft je namelijk een zelfverzekerd gevoel tijdens een meeting, terwijl het andere je inner diva losmaakt op zaterdagavond.

Voor een sensuele datenight: Kayali Vanilla Royale Sugared Patchouli – €92

Als jij je sensueel, vrouwelijk en krachtig wil voelen, dan is Vanilla Royale Sugared Patchouli van Kayali het perfecte parfum. Met noten van vanilla surabsolute, gouden rum, crème brûlée, royal Oud en gesuikerde patchoeli zorgt dit parfum voor een geur die je niet snel vergeet.

Om je bougie te voelen: Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 – €215

Er zijn al vele dupes gemaakt voor deze unieke geur, maar niets haalt het bij het origineel. De noten van jasmijn, saffraan en hout zorgen ervoor dat jij je chique, extravagant en elegant voelt.

Om indruk te maken op kantoor: Juliette has a Gun Not a Perfume Superdose – €130

Als je naar je werk gaat wil je graag lekker ruiken, maar niet te heftig. Je wil immers niet dat jouw collega’s zich storen aan de geur die jij door het pand verspreidt. We komen dan al snel uit op de iets saaiere, meer basic parfums. Tot nu, want met Juliette has a Gun laat jij een indruk achter. Het is een skinlike parfum, gemaakt van slechts één ingredient, ambroxan. Degene die de geur kennen weten hoe magisch ‘ie is.

De perfecte sunday scent: Byredo Blanche – €145

Wordt je wakker op zondagochtend en wil je niets liever dan je weer fris voelen? Byredo’s Blache zorgt voor dit gevoel. De geur is founder Ben Gorham’s interpretatie van de kleur wit. Denk aan schone lakens, dat werk, maar dan op een diepere en meer verfijnde manier.

Om iets meer in de masculine energie te komen: Zielinski & Rozen Black Pepper – €90

Als jij houdt van ‘donkere’ geuren, dan is Black Pepper van Zielinski & Rozen een goede match. Het parfumhuis van Eres Rozen opende onlangs een prachtige boutique aan de Utrechtsestraat in Amsterdam, waardoor we eindelijk de mogelijkheid hebben om de geuren IRL te ervaren.

De geur die je weer levendig laat voelen: 27 87 Perfumes Sonar – €165

Soms ruik je een geur die weer helemaal tot leven laat komen wanneer je het inademt. Sonar is zo’n geur. Met bruisende noten van bergamot en tuberoos is dit parfum een feestje om te dragen.

Het perfecte parfum voor in de winter: Tom Ford Lost Cherry – €184

Deze geur ruikt naar échte kersen en dat is precies het warme gevoel waar je voor wil gaan in de koude winter.

Jouw meest mystieke parfum: Maison Crivelli Lys Solaberg – €185

Lys Solaberg staat in het teken van de lelie, maar dan met een duister en rokerig randje. De geur is eigenlijk niet te beschrijven en gaat je gegarandeerd een heleboel complimenten opleveren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.