Tessa Ham
Tessa Ham Money 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Elke week wel een bruiloft of babyshower? Zo raak je niet blut

Het lijkt wel alsof iedere persoon die je kent, van plan is om te trouwen of een baby te krijgen. Hoe zorg je dat je niet blut raakt als je elke week een bruiloft of babyshower lijkt te hebben?

Hoewel je over the moon bent voor al je vriendinnen en collega’s, had je bankrekening namelijk niet gerekend op het kopen van al die babykleding en trouwcadeaus.

Tips om niet blut te raken door alle bruiloften en baby’s

Zeker nu het zomerseizoen is begonnen en alle bruiloften dankzij je-weet-wel-wat nu eindelijk pas door kunnen gaan, lijk je helemaal elke week wel een bruiloft te hebben.

Oké, dat is wellicht wat overdreven, maar zo voelt het soms wel. Hoe zorgen we ervoor dat we voor iedereen het cadeau kunnen kopen dat ze verdienen, zonder zelf daaraan failliet te gaan?

Leen kleding (of koop het tweedehands)

Of het nou gaat om een geweldige trouwoutfit of schattige babykleertjes die je na de geboorte wil geven, het kopen van tweedehands kleding kan je veel geld besparen en maakt de kleding er niet minder leuk om.

Als we het over die geweldige trouwoutfit hebben, is er nog een optie: leen er één van een vriendin of van een kledingbibliotheek zoals My Dressoir.

Bedenk van tevoren wat je kwijt kan zijn aan cadeaus

Je denkt waarschijnlijk: ‘Hoeveel hoor ik uit te geven aan een cadeau?’ Terwijl de slimmere vraag is: ‘Hoeveel kan ik me veroorloven om uit te geven aan een cadeau?’

Als je bang bent dat de ander je een slechte vriendin vindt, omdat je ‘maar’ een cadeau geeft dat je je kunt veroorloven, dan is het geen goede vriendin.

Het cadeau dat je geeft, hoeft niet duur te zijn. Je vriendin is blijer met een goed doordacht persoonlijk, maar minder duur cadeau, dan een duur cadeau waar ze toch nooit iets mee gaat doen.

Om te voorkomen dat je meer uitgeeft dan je eigenlijk kan uitgeven, is het slim om van tevoren een budget te bedenken voor cadeaus. Vervolgens is het brainstormtijd voor een persoonlijk en waardevol cadeau.

Creëer meer ruimte in je budget

Hoewel we in ons achterhoofd wel weten dat je meer geld kwijt zal zijn in een maand met twee bruiloften en een babyshower, houden de meesten van ons geen rekening mee met hoeveel impact het heeft op onze bankrekening. Dat is balen aan het einde van de maand, als je bijvoorbeeld geld van je spaarrekening moet halen om boodschappen te kunnen doen.

De oplossing om niet blut te raken: plan vooruit en creëer ruimte in je maandelijkse budget. Dit doe je door op een ander gebied te besparen, bijvoorbeeld door deze maand een keertje geen cocktails te gaan drinken, maar gewoon een wijntje bij je thuis.

Dat is het zeker waard voor de mooie herinneringen die je zal maken op de bruiloft of babyshower.

Wil je ooit zelf ook trouwen? Dit is hoeveel je moet sparen voor je bruiloft.

Bruiloft van 500 euro? Bruid vertelt op TikTok en YouTube hoe dit haar is gelukt

The EveryGirl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.