Tessa Ham
Tessa Ham Money 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

4 dingen die het niet waard zijn om je geld aan uit te geven (en wat dan wel)

Wij geloven niet in superzuinig leven en besparen op alles wat los en vast zit. Het leven moet wel leuk blijven. Dat betekent echter niet dat je je geld zomaar over de balk moet smijten en helemaal niet moet sparen. Er moet een balans zijn. Die creëer je door bewust na te denken over je uitgaven: wat is je geld wel of niet waard?

Om je een beter beeld te geven bij wat we bedoelen, zetten we vier dingen op een rij die het waarschijnlijk niet waard zijn. En welke uitgaven dat dan wél zijn.

Sparen en genieten

Bespaar op de spullen en momenten die niet belangrijk voor je zijn, zodat je geld kunt uitgeven aan de dingen die er wel toe doen.

Kleding

Welke uitgave het niet waard is om geld aan uit te geven: een dure jurk waar je door werd verleid in een Instagram reclame. Die vervolgens toch niet helemaal jouw ding is, maar die je vergeet op tijd terug te sturen en achterin je kast verdwijnt.

Welke uitgave dat wél is: de schoenen waar je al langer verliefd op bent, waar je voor hebt gespaard en waarvan je al tig momenten hebt bedacht waarop je ze kunt showen aan de wereld.

Fancy etentje

Welke uitgave het niet waard is: naar een overpriced restaurant gaan waarbij je een fortuin uitgeeft aan een cocktail en het goedkoopste gerecht op de kaart. Maar waar het zweet je alsnog uitbreekt als de rekening op tafel wordt gelegd.

Welke uitgave het wel waard is: naar een bijzonder restaurant gaan waar je al langer graag heen wil en waarmee je rekening hebt gehouden in je budget. Zodat je echt all-out geniet van de avond.

Concert tickets

Welke uitgave het niet waard is: waardeloze zitplekken bij een concert voor een band waarvan je alleen hun grootste hits kent.

Welke uitgave het dubbel en dwars waard is: de best mogelijke plekken voor je favoriete band die eindelijk in Nederland optreedt.

Vriendinnen

Welke uitgave het niet waard is: een avondje uit met vriendinnen in een club die te duur en te druk is om ervan te kunnen genieten.

Welke uitgave het wel waard is:  een avondje met vriendinnen naar een karaokebar of elke andere activiteit waar je wel echt blij van wordt.

Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden, die per persoon verschillen. Misschien wordt jij juist blij van een avondje dansen, maar wil je niet dood geworden in een karaokebar. Maar zie je het verschil al? Om te kunnen sparen voor later en tegelijkertijd alles uit het leven te halen, is het belangrijk dat je je geld uitgeeft aan de zaken die er echt toe doen. Dan is een rijk leven eigenlijk dichterbij dan je denkt…

7 dingen die het écht waard zijn om voor te sparen

The Financial Diet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.