Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Muziek 25 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

TikTok verbaasd door nieuwe nummer Katy Perry: is dit een marketingstunt of is ze serieus?

Als je de afgelopen dagen hebt gescrold op TikTok, dan heb je waarschijnlijk het nummer ‘Woman’s World’ van Katy Perry al gehoord. Althans, de twee kleine stukjes die naar buiten kwamen als teaser. Wat je waarschijnlijk ook hebt gezien, is dat niemand het nummer goed vindt.

Sinds er kleine stukjes van het nieuwe nummer circuleren op het internet, gaat het nergens anders meer over. Is dit echt waar Katy haar comeback mee wil maken na een pauze van vier jaar?

Katy Perry maakt comeback

In 2020 kwam Katy Perry voor het laatst met nieuwe muziek. Na een pauze van vier jaar maakte de poplegende haar comeback, maar of de muziek nog even sterk is als haar vorige hits? Daar twijfelen fans over. Maandag 17 juni onthulde Katy de cover en de titel van haar aankomende single ‘Woman’s World’ die 11 juli uitkomt en zal dienen als lead voor haar zesde album bij Capitol Records.

Katy Perry’s nieuwe nummer komt dus pas volgende maand uit, maar de langverwachte comeback van de popster is nu al in gevaar. Dat het nummer gemaakt is in samenwerking met de omstreden producer en songwriter Dr. Luke, helpt ook niet mee.

$$$ – Dit is het vermogen van Katy Perry na de verkoop van haar muziekrechten

Kritiek op ‘Womans World’

Toen Katy Perry deze week eindelijk haar nieuwe era inluidde met een snippet van ‘Woman’s World’ op TikTok, viel deze meteen niet lekker. We zien Katy playbacken op haar nieuwe nummer, dat voornamelijk gaat over female empowerment. Dit thema is haar niet vreemd, maar dit is de eerst keer dat het allemaal een beetje ongemakkelijk aanvoelt.

@katyperry

WOMAN’S WORLD SONG JULY 11 VIDEO JULY 12 PRE-SAVE + PRE-ORDER GET READY TO POP OFF KATYPERRY.COM

♬ Womans World by Katy Perry – Katy Perry

Sinds het uitkomen van de video gaat ‘ie als een malle rond op TikTok. Mensen die eerst fan waren van Katy, geloven nu hun oren niet. De één vindt het niet klinken als Katy, de ander denkt dat het AI is. Daarnaast is er veel kritiek op de songtekst, die ‘te simpel’ zou zijn.

Fan vragen zich af of dit een pr-stunt is

Fans zijn zo teleurgesteld, dat ze een theorie hebben bedacht rondom de snippet. Volgens hen zou dit niet het echte nummer zijn, maar een pr-stunt om wat vuur aan te wakkeren rondom het album. Als ‘Woman’s World’ echt uitkomt, dan zal het volgens hen een totaal ander nummer zijn, dat wél goed is.

@iamjojohadid

And if she doesn’t, i fear this is a justin timberlake arc for her #katyperry #womansworld

♬ Womans World by Katy Perry – Katy Perry

Of er echt een ander nummer komt, moeten we nog zien. Tot die tijd liegen de reacties op TikTok er niet om. Volgens luisteraars is het van alles: muziek die je hoort in reclames van scheermesjes, muziek die je op zet voor je kat, muziek die je hoort bij Love Is Blind en muziek die je vroeger maakte in Garage Band.

@megannicolle87

Hopefully the full version is better #katyperry #chappellroan #sabrinacarpenter #popmusic #ai #comeback

♬ Womans World by Katy Perry – Katy Perry

@shivsversion

we are so sorry charli xcx #katyperry

♬ Womans world – joshmcaliece1

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.