Julia Schaap
Julia Schaap Celebrity 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

$$$ – Dit is het vermogen van Katy Perry na de verkoop van haar muziekrechten

Het is firework voor Katy Perry, want de Amerikaanse zangeres heeft onlangs haar muziekrechten verkocht voor een aanzienlijk bedrag. Waardoor haar vermogen flink is gestegen. Naast haar succesvolle carrière is ze dus ook een goede zakenvrouw.

Nu we weten hoeveel Bella Hadid en Joe Jonas waard zijn, nemen wij dit keer het vermogen van Katy Perry onder de loep.

Muziekrechten verkocht

Katy heeft onlangs al haar muziekrechten aan Litmus Music verkocht. Het gaat om de muziek die zij tussen 2008 en 2020 heeft gemaakt. Denk hierbij aan de albums One Of The Boys, Teenage Dream, PRISM, Witness and Smile. Het bedrag wat ze daarvoor heeft gekregen is 225 miljoen dollar, dat is omgerekend zo’n 210 miljoen euro. Het zou een van de grootste muziekrechtendeals ooit zijn. This is how we do, Katy.

De carrière van Katy Perry

Katy zit al lang in het vak, waardoor ze een gigantische carrière heeft opgebouwd. Ze brak door met het nummer I Kissed a Girl die in twintig landen op de eerste plaats kwam te staan. Daarnaast volgde nog meer bekende hits, zoals Roar en Dark Horse. Ook verschijnt zij in verschillende tv-programma’s zoals American Idol, waar zij een jurylid was.

Gezinsleven

Naast haar carrière heeft Katy Perry ook een gezin. Samen met Orlando Bloom heeft ze een dochter genaamd Daisy Dove. Samen wonen ze in een mega villa in Californië van ruim 14 miljoen dollar. Haar buren zijn niemand minder dan Meghan Markle en Prins Harry. In 2022 verkocht Katy haar vorige villa in Beverly Hills voor zo’n 19,5 miljoen dollar.

Het totale vermogen

Na het verkopen van Katy Perry haar muziekrechten, wordt haar vermogen nu geschat op zo’n 340 miljoen dollar, dat is omgerekend zo’n 318 miljoen euro. Volgens Forbes is Katy Perry nu een van de rijkste selfmade vrouwen van Amerika. Katy liet het volgende aan Forbes weten: “I am proud of my position as a boss, as a person that runs my own company,”.

Katy Perry reageert op viral video bij kroning van Prince Charles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.