Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 27 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe parels – deze restaurants openden onlangs hun deuren in Amsterdam

Uiteten is onze hobby en daarom proberen we graag nieuwe restaurants en bars uit. In Amsterdam zijn er zoveel fijne zaken te vinden, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Natuurlijk hebben we onze all time favorites, maar deze nieuwkomers zijn ook zeker het proberen waard.

Het is payday geweest, dus it’s time to treat yourself. 

Deze nieuwe restaurants vind je nu in Amsterdam

Van fine dining tot een gezellige bar: dit zijn de new kids in town.

Moos

Moos is het nieuwe kindje van de familie Goudvisch, die we kennen van Bonnie, De Neef van Fred en Arie. Bij Moos kun je lekker nazomeren of tijdens gure dagen knus wat eten of drinken. Schuif gezellig aan om Ajax aan te moedigen of zak lekker onderuit op de comfortabele bank en geniet van een kop koffie met American pancakes.

Cape Town Social Club

Cape Town Social Club is een high-end restaurant met cocktailbar in de Jordaan. Uit de keuken komen verfijnde en elegante gerechten die geïnspireerd zijn op de Kaapstadse joie de vivre. Ook als je alleen een cocktail wil drinken met wat hapjes ernaast, kun je hier terecht. De bartenders bereiden hier bijzondere cocktails voor je, of schenken met liefde een van de andere uitblinkers voor je in: van de beste wijnen tot een iets uit het grote assortiment rum en whisky.

Secret Garden

Midden in Amsterdam zit Secret Garden, een oase in de stad. Tussen het groen en hedendaagse kunst staan de smaken van de Nikkei-keuken centraal. Deze Japans-Peruviaanse keuken maakt een bezoek aan Secret Garden een culinaire reis om van te watertanden. Reserveer voor een uitgebreid diner in het Garden Restaurant, of ga voor iets minder formeels naar de Bar & Lounge waar regelmatig dj’s draaien. In de Green Room kun je terecht voor een goede cocktail.

Nela

Koken op open vuur met hoogwaardige en zorgvuldig geselecteerde producten, bij Nela kun je terecht voor een topdiner. De toonaangevende chefs Hari Shetty en Ori Geller creëren ongelooflijke gerechten boven de vlammen waardoor heerlijke smaken en texturen ontstaan. Met een puur en rauw interieur en de mooiste designmeubelen biedt Nela de perfecte achtergrond voor een leuke date of etentje met vrienden.

Chez Nina

Dit restaurant is vernoemd naar de Zweedse chef-kok en bestsellerauteur Nina Olsson. Hier zijn ze ervan overtuigd dat we bewust kunnen genieten en plezier kunnen hebben in wat we eten. Chez Nina is een moderne brasserie en food-lifestyleboetiek. Een plek die uitnodigend, fris en vol drukte en sfeer is. Gasten kunnen lunchen of dineren in het hoofdrestaurant, aan de gemeenschappelijke tafel plaatsnemen of aan de bar, waar ook de lekkere cocktails vandaan komen.

Belleza

Bellezza is een hippe hotspot op de binnenplaats van het Bethaniënklooster. In dit restaurant word je in 140 minuten meegenomen op een reis door de verschillende ruimtes in het verborgen pakhuis in Amsterdam. Je wordt welkom geheten in de spiegelzaal en geniet vervolgens van een chefsmenu in een andere ruimte. Bij elk van de zes gerechten hoort een audiovisueel spektakel. Hier beleef je een spannende avond, met goed eten en topcocktails en champagnes.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.