Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 14 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Waarom we allemaal een voorbeeld aan NikkieTutorials moeten nemen

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, heeft gisteren in haar nieuwste YouTube video bekend gemaakt dat ze transgender is. De wereldberoemde vlogster zette gister een prachtige, openhartige video online waarin ze in zeventien minuten liet weten een transgender vrouw te zijn. De video is inmiddels meer dan veertien miljoen keer bekeken. Wij vinden dat iedereen een voorbeeld aan Nikkie mag nemen.

In de openhartige video vertelt ze ook dat ze met dit feit gechanteerd werd (wow) en steekt ze een middelvinger op naar haar haters.

NikkieTutorials is transgender

De 25-jarige Nikkie begint haar openhartige video met de tekst:

“Today I am here to share something with you that I’ve always wanted to share with you one day, but under my own circumstances, and it looks like that chance has been taken away from me. So today, I am taking back my own power and I have to tell you something.”

Daarna laat ze weten dat ze niet van labels houdt en dat ze gewoon haar eigen persoon wil zijn (you go, girl). Ze vertelt dat ze in het verkeerde lichaam is geboren en al vanaf jonge leeftijd wist dat ze een vrouw wilde zijn. Het vertellen van haar ‘geheim’ geeft haar een gevoel van vrijheid, al had ze het liever op een eigen moment verteld. Ze werd namelijk gechanteerd door mensen die dreigden het nieuws naar de pers te lekken.

Geen labels

Voor die mensen heeft ze ook een duidelijke boodschap in haar video: een dikke middelvinger. Wij zijn het roerend met haar eens, want mensen die je met zoiets chanteren verdienen niet meer dan een dikke middelvinger. Maar Nikkie komt ook met een belangrijke boodschap: ze wil graag een voorbeeld zijn voor kleine Nikkies die met dit gevoel te maken hebben.

Ze hoopt dat haar openhartigheid andere mensen aanspoort om volledig zichzelf te kunnen zijn en vertelt dat het voor haar belangrijk is geweest dat haar moeder haar heeft gesteund. Daarnaast wil ze geen label op zichzelf plakken: “I am NikkieTutorials, and I am Nikkie. I am me. We don’t need labels. But if we are going to put a label on it, yes, I am transgender. But at the end of the day I am me.” En zo is het maar net.

Nikkie is een voorbeeld

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij vinden dat Nikkie echt een groot voorbeeld en rolmodel is voor iedereen. Niet alleen voor de mensen die transgender zijn, maar voor iedereen die graag zichzelf wil zijn en zonder label wil leven. Nikkie zet de dreigementen van anderen om in kracht en laat daarmee een kwetsbare kant van zichzelf zien. Tienduizenden mensen (inclusief Ariana Grande) hebben via social media laten weten trots op Nikkie te zijn en haar te steunen.

Wij kennen Nikkie natuurlijk als de bazin die ze is, maar deze video liet ons achter in tranen. We zijn zó blij voor Nikkie dat ze nu eindelijk in vrijheid kan leven. De onderliggende boodschap is misschien nog belangrijker: iedereen mag zijn eigen pad bewandelen en doen wat ze echt willen. Acceptatie en openhartigheid zorgen voor een mooiere wereld. You rock, Nikkie. Duizend hartjes voor jou.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.