Emma Toussain
Emma Toussain Festivals 16 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

No Art lanceert eerste festival, kunstexpositie én eigen high-end kledinglijn

Er zijn talloze festivals te vinden en nu we allemaal weer los kunnen gaan op onze favoriete feesten is het extra leuk om aanwezig te zijn. Je hebt vast een aantal kaartjes voor de grote festivals, maar de iets minder bekende zijn nét zo leuk en misschien nog wel extra bijzonder. No Art is er zo eentje! Na verschillende onvergetelijke en uitverkochte evenementen op unieke locaties in in Amsterdam, London en Manchester organiseert No Art op 30 juli zijn eerste festival op de NDSM-werf. Een dag eerder exposeren achttien spraakmakende kunstenaars op dezelfde locatie hun werk tijdens de expositie SYNERGY. Ook de kledinglijn van No Art wordt op dezelfde dag gelanceerd.

No Art

Na uitverkochte edities in onder anderen de Hollandsche Manege, de Waalse Kerk, Ponton, The Loft, ADAM Toren, Transformatorhuis en succesvolle edities in een kathedraal in Manchester en Londen, is de NDSM-werf op zaterdag 30 juli toneel van het eerste No Art Festival. Bezoekers kunnen verspreid over twee uitbundig gedecoreerde area’s genieten van dertien dj-sets. De muziek stages zijn met elkaar verbonden via een art area, waar diverse gerenommeerde en opkomende kunstenaars hun werk tonen. De volledige line-up blijft traditiegetrouw geheim, maar de organisatie onthult wel dat dj-duo ANOTR zijn opwachting maakt. Het festival biedt plek voor 8000 bezoekers, en tijdens het festival kan men zich tegoed doen aan een verscheidenheid van vegetarische hapjes.

Broaden Your Mind

Het overkoepelende thema van het festival is Broaden Your Mind. Ruud Boymans, mede-eigenaar van No Art: “Je geest verruimen doe je door ervaringen aan te bieden waar mensen over praten. Als je bij een event van No Art binnenloopt, kom je er altijd weer anders uit. Dat uit zich in alles wat wij doen. Bezoekers weten dat ze het onverwachte kunnen verwachten. Niet één event is hetzelfde en we hopen dat No Art Festival wederom bijzondere ervaringen en inspirerende ontmoetingen oplevert.” Hoewel het festival het grootste evenement van de organisatie tot nu toe is, blijft de vrijheid om jezelf uit te drukken gewaarborgd. Van genodigden wordt een bijdrage gevraagd die rechtstreeks wordt gedoneerd aan Homebass Foundation; een stichting die de kracht van nachtcultuur inzet voor een gelijkwaardig bestaan voor daklozen.

Kunstexpositie op SYNERGY

Een dag voorafgaand aan No Art Festival, op vrijdag 29 juli, vindt op de NDSM Werf de kunstexpo SYNERGY plaats georganiseerd door No Art en Stichting Synergy. Achttien gerenommeerde kunstenaars presenteren hier hun werk, waaronder Boris Acket, Heleen Blanken, Frouke ten Velden, Ernest Bessems, Lisette Ros, Sjeng Kessels en We Are Tundra. Bora Guney, bestuurslid Stichting SYNERGY: “Zoals de naam al aangeeft, staat SYNERGY voor een kruisbestuiving van verschillende doelgroepen, met als resultaat het creëren van interactie en de verbinding tussen kunst, muziek en de bezoekers. Het is daarnaast een jongensdroom om dit idee te realiseren, in combinatie met het festival.” De expositie is gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar, stadspashouders en vluchtelingen. De werken zijn 30 juli eveneens op het festival te zien. Ticket sale start 1 juni 2022.

No Art lanceert eigen kledinglijn

Alsof de organisatie van het festival en een kunstexpositie nog niet genoeg is, lanceert No Art ook nog een eigen high-end kledinglijn. Deze lijn staat los van de bestaande merchandise. De high-end kledinglijn zal bestaan uit items zoals een bomberjack, hoodie, T-shirt en een pak verkrijgbaar in twee kleuren. Designer van deze lijn, Lord Poyan Rahimzadeh, oprichter van PAL Sporting Goods: ‘De No Art Mainline is esthetisch ontworpen vanuit de kern van No Art. Vanaf de vlinders in je buik om naar het festival te gaan tot de euforie van het geluid. De vlinder is een belangrijk onderdeel van de collectie. Deze staat voor transformatie, net zoals No Art met hun bezoekers wil bereiken.’ De kleding wordt officieel gepresenteerd op 29 juli tijdens de kunsttentoonstelling en is verkrijgbaar vanaf 30 juli op het festival en via de website.

No Art blijft zijn evenementen uitbreiden. In de nabije toekomst staan shows in zowel Groot-Brittannië en Zuid-Amerika op de planning. Meer informatie over No Art via de website.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.