Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 15 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Ben jij een vrouw met prachtige sproetjes? Dan wil je deze make-uptips echt even lezen

Ben jij gezegend met sproetjes op je huid? Lucky you! Dit is namelijk één van de zeven schoonheden. Verberg jij je sproeten regelmatig door middel van make-up? Zonde.. Make-up kan ook de beste vriend van jouw sproetjes worden. Er zijn namelijk een aantal make-up tips die jouw huid met sproetjes nóg beter tot z’n recht doen komen. Probeer de volgende tips eens uit. Wedden dat jij er voortaan niet meer aan denkt om je sproetjes te verbergen?

Freckles rock! Al helemaal met deze make-up tips.

Sproetjes

Nu de zomer weer in aantocht is betekent dat voor vrouwen met sproeten dat deze kleine vlekjes weer extra zichtbaar gaan worden. Je geliefde sproetjes worden namelijk donkerder wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Tijd voor een aantal make-up tips voor vrouwen met sproetjes, dus. Sproetjes zijn namelijk anno 2022 helemaal hot. Vrouwen faken zelfs sproetjes door middel van een haarproduct.

Make-up tips

Wees daarom trots op jouw natuurlijke vlekjes en laat je huid met sproetjes extra goed tot z’n recht komen door middel van de volgende tips.

1. Foundation

Draag jij graag foundation? Dan is het belangrijk om er eentje te kiezen die geschikt is voor jouw huid met sproeten. Ga voor een licht transparante foundation, zoals een BB-crème of sheer foundation. Vermijd een mat of té dekkend product. Deze kunnen jouw huid namelijk grijzig maken, omdat de sproetjes er meestal gewoon nog doorheen komen. Met de zomer in aantocht kun je ook gaan voor een tinted moisturizer met SPF. Op deze manier komen jouw sproetjes mooi naar voren én is je geliefde huidje goed beschermd tegen de zon. Win-win. Dit zijn onze favorieten.

2. Make-up spons in plaats van een kwast

De manier waarop jij jouw foundation aanbrengt kan ook nog een groot verschil maken in hoe jouw sproeten uitkomen. Het is verstandig om te kiezen voor het aanbrengen van foundation met een make-upspons in plaats van met een foundation kwast. Met een vochtige make-upspons of een beauty blender kun jij je foundation zo dun en egaal mogelijk aanbrengen.

Met deze 4 essentiële skincare-tips houd jij jouw huid gezond in de zomer

3. Crème blush

Poederproducten kunnen nog wel eens verstikkend werken op sproetjes. Gebruik daarom een crème blush of een liquid blush in plaats van een poeder blush om jouw wangen te voorzien van een gezond kleurtje. Een crème of liquid blush versmelt namelijk mooi met je huid, zodat je sproetjes er goed blijven doorkomen.

4. Bronzer

Wanneer je bronzer aanbrengt op een huid met sproetjes is het belangrijk dat je dit met mate doet en het product enkel op de juiste plekken aanbrengt. Een beetje bronzer is ideaal om jouw huid wat meer kleur te geven, maar gebruik niet te veel. Als je dat wel doet bedek je jouw sproetjes te veel en daar wordt het resultaat vaak niet mooier op. Gebruik een vleugje bronzer op de plekken waar de zonnestralen je gezicht raken: op je kin, jukbeenderen, neusbrug en slapen.

5. De kleur van je bronzer

Ook de kleur van je bronzer is erg belangrijk wanneer je een huid met sproetjes hebt. Gebruik jij een bronzer met een warme ondertoon? Dan heb je kans dat de bronzer de kleur van je sproeten (deels) overneemt en waardoor het je sproetjes bedekt en alles één geheel maakt. Zonde. Wanneer je kiest voor een bronzer met een koele ondertoon kun je je gezicht shapen en contouren, maar blijf je de sproeten tóch duidelijk zien.

Ja, sproeten hebben daadwerkelijk een functie

6. Liquid highlighter

Shine bright like a diamond! Gebruik je graag highlighter om je huid net even een mooie glowy finish te geven? Dan doe je dit – net als bij de blush – het beste met een een cream of liquid highlighter. Deze geeft jouw huid met sproetjes een frisse, jeugdige look maar verstikt de vlekjes niet en laat je sproeten er gewoon nog doorheen stralen.

7. Lipliner

Vrouwen met sproetjes hebben vaak ook sproeten op hun lippen. Is dit bij jou ook het geval? Gebruik dan een lipliner om je lippen goed te arceren. Hierdoor lijken ze meteen voller en vallen ze meer op.

Succes guaranteed.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.