Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

3 herkenbare dingen als je zelf nooit kookt

Boodschappen doen vind jij op zich geen probleem. Jij flaneert rustig door de supermarkt met een zonnebril op je kop, vergaapt je aan de snacks op de snoepafdeling en vult je mandje met wat random producten. Die producten vormen bij elkaar alles behalve een complete maaltijd. Niet zo gek, koken doe jij toch nooit.

De een is een keukenprinses, de ander helemaal niet. En dan bedoelen we ook écht helemaal niet.

Herkenbaar als je nooit zelf staat te koken

Je vindt het heerlijk als er een uitgebreide maaltijd onder je neus wordt geschoven, maar zelf koken ho maar. Herkenbaar? Dan zijn deze dingen dat ook.

1. Je bestelgeschiedenis op thuisbezorging apps is gigantisch

Omdat je zelf nooit kookt, staat er nogal geregeld een thuisbezorger op de stoep. Hallo, wie doet het anders voor je? Je beste vriendin, ouders en lover zijn ook weleens toe aan met de voetjes om hoog genieten van een lekkere maaltijd. Als jij het niet doet, dan maar de keukens van restaurants. Je bestelgeschiedenis is daardoor gigantisch en dat is nog zacht uitgedrukt. Durf jij het aan om deze bedragen bij elkaar op te tellen? We weten zeker dat je dan wat vaker in de keuken zal staan om zelf te koken.

2. Je hebt geen gevoel voor koken

Ook al zou je zelf willen koken, je hebt er gewoon echt geen gevoel voor. Het voelt alsof het een vaardigheid is die je nog van A tot Z moet leren. Zelfs een perfect eitje koken zit er bij jou niet in. Er zit niks anders op dan een paar goede basiskookboeken bestellen en helemaal bij nul beginnen. Het is het waard.

3. Je bedenkt de raarste combinaties áls je dan eens kookt

Je probeert heus weleens een lekkere maaltijd klaar te maken voor de mensen om je heen, het lijkt alleen echt niet te lukken. Het gevoel voor smaken combineren ontbreekt volledig bij jou. Je krijgt het zelfs nog voor elkaar om een portie nasi met aardbeien op tafel te zetten. Hoe dan?!

4 tips om onnodige bestellingen op thuisbezorging apps te voorkomen vanaf nu

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.