Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Food 16 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

NSMBL test De Buurtboer – een hele uitgebreide en gezonde lunch vol verrassingen

Dat het belangrijk is om gezond te eten weten we inmiddels wel. Toch is het niet altijd makkelijk om je hier aan te houden, helemaal als je ‘lekkere trek’ hebt of gewoon fan bent van een vette hap. Daarnaast heeft die vervelende lockdown ervoor gezorgd dat we ons niet altijd netjes aan het lunchschema houden. Het is soms makkelijker om een lunch over te slaan (oeps) of even een snelle tosti in elkaar te flansen. Daarom waren wij erg blij toen we hoorden dat we De Buurtboer mochten uittesten – een bedrijfslunchservice met een groot en vooral gezond aanbod.

Dat is nog eens fijn.

De Buurtboer

Nikki en Caroline zijn de oprichtsters van de Buurtboer. Het idee? Verse, lokale en gezonde producten heel makkelijk op kantoor bezorgd. De Buurtboer zorgt voor een gevarieerde lunch op kantoor waar je niet meer over na hoeft te denken – iets waar we dus (lees hierboven) nogal vaak tegenaan lopen. Ze staan dagelijks of wekelijks op de stoep met een dagverse lunch die op basis van jouw voorkeuren is samengesteld. Alles is mogelijk. Het tweetal vertelt:  “Tien jaar geleden keken wij met verbazing naar de toenmalige bedrijfslunch. Als er al iets voor het personeel geregeld was, dan was de kwaliteit zeer teleurstellend. Kleffe broodjes, verlepte salades… wij werden er niet blij van.”

Een kwalitatief goede én gezonde lunch? Dat is prettig. Toen de bestelling van De Buurtboer geleverd werd waren we al verbaasd.. Zó veel? Twee kratten vol brood, groenten, smeersels, salades en drinken. We verzamelden al onze collega’s en gingen er eens even goed voor zitten.

 De lunch

Het het enorme lunchpakket werd geleverd in twee typische Buurtboer-kratten. Eén vol met brood, crackers en keukengerei en de ander  vol groenten, smeersels, salades, beleg en ander lekkers.

Redactie NSMBL

Een kleine greep uit de producten: denk aan avocado’s, tomaten, kaas (inclusief kaasschaaf!) croissants, mais-en volkorenbrood, crackers, boter, vegan kerriesalade, feta, zalm, tempeh, broccolisalade, sinaasappelsap, Cava (mimosa’s?!), appelsap, paprika, honing-dille dressing, eiersalade, iberico ham én nog veel meer.

Assortiment

Er was genoeg keuze om een gevarieerde lunch samen te stellen. Denk aan verschillende broodjes maar óók salades. Er zat een kruidige broccoli-salade bij, maar je als je zin had om een beetje te snijden had je binnen twee minuten een heerlijke italiaanse salade op je bord liggen. Een van de veel gemaakte opmerkingen aan tafel: “Wat is het veel!” en dat was ook echt zo. En dan niet alleen in kwantiteit, maar qua aanbod. Waar we normaal gesproken niet veel verder komen dan een boterham met kaas of een spread (of oké, een veel te duur broodje avocado) was dit een hele leuke ervaring. Daarnaast zaten er ook wat bijzondere items tussen zoals Tempeh – iets wat je niet standaard ziet in een lunchpakket. Want waarom eet je wél altijd gezond als het voor je neus ligt? Dat weten we ook niet, behalve dat het werkt.

De Buurtboer
Redactie NSMBL

Leuk detail: er zaten ook wat items van De Buurtboer zelf bij. Denk aan een snijplank en kaasschaaf. Iets wat je toch ook niet in elk kantoor hebt liggen en heel handig kan zijn om te hebben. Daarnaast staat het leuk om tafel, ook niet geheel onbelangrijk.

Gezellige boel

Omdat iedereen zo enthousiast was over het lekkere eten en over het uitproberen van alle verschillende variaties was het geen moment stil aan tafel (tussen de happen door dan) en dat maakte de lunch ook nog eens gezellig – misschien wel gezelliger dan normaal. Iedereen eet toch óf nog even achter zijn of haar computer, gaat ergens anders lunchen of gaat naar buiten. Dit zorgde er wel voor dat iedereen aan tafel zat, als een soort familie. How cute. Nu hoef je natuurlijk niet elke dag met je collega’s te zitten als je daar geen fan van bent, maar het is wel goed voor de bonding experience.

Redactie NSMBL

Oordeel? Dikke aanrader. Dus ben jij niet te spreken over het aanbod op jouw werk? Stuur de site van De Buurtboer dan zeker even naar degene die over de lunch gaat. ‘T is goed voor je én super gezellig. Daarnaast is het aanbod groot en kunnen jullie de bestelling zelf samenstellen. Bekijk het aanbod op De Buurtboer en maak je eerste order – je gaat geen spijt krijgen.

6 gezonde dingen om te doen tijdens je lunch break

Dit is een betaalde samenwerking met De Buurtboer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.