Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 4 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

NSMBL’s Sophie ondergaat enorme haartransformatie bij Rob Peetoom: dit is het resultaat

Soms zie je plots dingen, vormen of materialen langskomen in hoeveelheden waarin je ze voorheen niet hebt gezien. Zogenaamde trends of rages die ineens overal oppoppen. Momenteel hebben we dat ook met een kapsel, namelijk: Le Petit Bob. NSMBL’s Sophie testte de trend en heeft zich eraan gewaagd.

We namen de proef op de som bij de beste kapper van Amsterdam, Rob Peetoom.

Een bob bij ‘Rob’

Een kapsel maakt of breekt vaak een hele look. Daarbij heeft het voor velen een ook sentimenteel, emotioneel randje. Niet voor niets leven we vaak he-le-maal mee met mensen die een metamorfose ondergaan en plots een ander kapsel aangemeten krijgen. Toch smullen we er ook maar al te graag van mee, van die flinke haartransformaties. Want ondanks dat het soms wat radicaal kan zijn, resulteert het vaak in een heerlijk, gezonde coupe.

Een van de kapseltrends die we momenteel veel langs zien komen is de korte bob. Voelt misschien als een grote stap en een gewaagd kapsel, maar het staat toch echt vrijwel bij elk soort haarstructuur.

Kapsel voor alle soorten haar

Terwijl Sophie “onder de schaar” ging, vertelde sterrenkapper Sergio Pattirane van Rob Peetoom wat je er allemaal mee kunt. Tja, Claire Rose, Mickey Kiemeney en Elise Schaap laten zich natuurlijk niet zomaar door de eerste, beste kapper knippen en stylen.

Zo style je de bob op verschillende manieren:

Met slag

Veel mensen verwachten dat een bob niet echt geschikt is voor mensen met slag. Dat terwijl het tegendeel eigenlijk waar is. Juist door een beetje slag of krullen krijgt een bob een speels effect, op een elegante manier. Om dit te bereiken heeft Sergio heel wat tips. Verspreid een dot krullen-mouse in je handen en kneed het in losse plukken nat haar naar boven toe. Even goed knijpen, loslaten en dan gewoon wachten tot het opdroogt of met een ronde diffuser droog föhnen. Het effect? Subtiele slag of krullen, zonder dat het een “harde krullen” effect geeft.

Speel met volume en scheidingen

Ook kun je oneindig spelen met verschillende scheidingen, van midden tot diep aan de zijkant. En wil je net iets meer volume creëren? Ook daar heeft het team van Rob Peetoom een oplossing voor. Spray je haren in met een sterke haarlak en wrijf met je duim en je wijsvinger, met een pluk haar ertussen, op en neer. Hiermee vorm je het haar een beetje naar boven, waardoor het optisch volume krijgt.

De wetlook

Daarbij is er natuurlijk een ultieme partylook met een korte bob, namelijk: de wetlook. Ultra sexy en krachtig en ook nog eens heel eenvoudig te maken. Wel heeft Sergio een slimme tip. De meesten gebruiken namelijk vaak gel voor een wetlook, waardoor het haar een soort strakke, harde helm wordt. Helemaal niet nodig, want door een combinatie van mousse en olie te gebruiken, krijg je hetzelfde effect, zonder dat het hard wordt. Zin in een extra klassieke look? Style de onderste punten van de bob dan een tikje rond naar de buitenkant, zoals Kourtney Kardashian bij de Oscars.

Benieuwd naar de before & after van Sophie? Kijk hieronder dan gauw verder:

@nsmblmagazine

Van lange lokken naar Le Petit Bob bij Rob. Lees alles over deze haartransformatie op NSMBL! 😱✨ #hairtransformation #lepetitbob #hairbobcut #bobcut #robpeetoom #hair

♬ origineel geluid – NSMBL

Effectief en ontspannen: de U Beauty Facial in het Conservatorium Hotel wil jij jezelf cadeau doen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.