Anne Smits
Anne Smits Beauty 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

NSMBL’s Anne testte niacinamide uit

Het vinden van de juiste skincare routine is zo makkelijk nog niet. Je hebt rekening te houden met je huidtype en eventuele huidproblemen. Om jou te helpen in het vinden van de ultieme huidverzorgingsproducten, delen wij alles wat je moet weten over producten en ingrediënten, zoals azelaïnezuur, succinic acid en retinol. Deze keer vertel ik over mijn ervaring met niacinamide.

Is het een wondermiddel of kun je je geld beter besteden aan iets anders?

Dit is mijn ervaring met niacinamide

De laatste jaren heb ik flink wat kennis opgedaan over huidverzorging. Ik deel dan ook met liefde mijn tips, zoals de juiste basis van een skincare routine of mijn favoriete beautyproducten. Deze keer vertel ik je alles over niacinamide.

Wat is niacinamide?

Ben je niet helemaal thuis in de huidverzorging en alle moeilijke termen die erbij komen kijken? Ik leg het je graag uit. Niacinamide is een vitamine B die verschillende huidproblemen aanpakt. Niacinamide helpt voornamelijk bij het egaliseren van de huid. Zo verkleint het grove poriën, maar helpt het ook bij het verminderen van pigmentvlekken en fijne lijntjes. Het klinkt als een wondermiddel dat voor een gladde en egale huid zorgt. Maar is dit ook zo?

Mijn huidtype

Over het algemeen heb ik een normale huid met soms wat vettere delen, zoals op m’n voorhoofd en kin. Hoe egaal mijn huid is, wil nog weleens verschillen. Dit hangt natuurlijk van heel veel factoren af, zoals voeding, de juiste verzorging maar ook in hoeverre de huid te maken krijgt met viezigheid zoals vieze handen, kussenslopen en handdoeken. Over het algemeen kon de huid van mijn wangen nogal onrustig zijn met rode bultjes en kleine pukkeltjes.

Het product

Tijdens een actie van Paula’s Choice besloot ik om de 10% Niacinamide Booster een kans te geven. Het is een duur product en om eerlijk te zijn kocht ik het alleen omdat ik het nu met korting kon krijgen. Het flesje is 20 ml en ik gebruikte het één keer per dag in de avond. Uiteindelijk heb ik vijf maanden met het flesje gedaan, van december tot en met april.

Mijn ervaring

Laat ik gelijk beginnen met een disclaimer: het is onwijs lastig om te bepalen wat de oorzaak is van een goede of minder goede huid. Al helemaal wanneer je gebruikmaakt van meerdere producten, is het niet vast te stellen welk product precies voor welk effect zorgt. Het is in ieder geval belangrijk om een nieuw product de tijd te geven om zijn werking te doen. Dat verschilt per persoon en kan soms wel maanden duren.

In januari en februari, nadat ik de niacinamide 2 à 3 maanden gebruikte, had ik nog regelmatig last van rode plekjes op mijn wangen. Dit werd aanzienlijk minder in de maanden erna. Nogmaals: dit kan verschillende oorzaken hebben. Wat mij opviel, is dat de rode bultjes op mijn wangen langzaam terugkwamen naarmate de niacinamide op was en ik het zo’n twee weken niet meer gebruikte. Je huid heeft baat bij een vaste routine, zodat het kan wennen aan bepaalde producten. De terugkerende bultjes op mijn wangen zouden het gevolg kunnen zijn van de afwezigheid van niacinamide in mijn routine.

Conclusie

Voor mijn gevoel heeft 10% Niacinamide Booster wel degelijk effect gehad en voor een egalere huid gezorgd. Het product is nu afgeprijst van € 52,00 naar € 44,20 wat ik alsnog erg prijzig vind voor slechts één verzorgingsproduct. De prijs is ook de reden dat ik het niet opnieuw zal kopen. Wellicht dat ik wel een niacinamide van een ander, goedkoper merk ga proberen zodra de bultjes op mijn wangen weer erger worden.

Dit is waarom je ook SPF voor je handen en haar wil gebruiken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.