Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 24 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Stress verminderen door seks? Dan wil je het regelmatig met iemand (of jezelf) doen

Het is algemeen bekend dat het hebben van seks allerlei voordelen met zich meebrengt. Dat het stress vermindert is daar een van. Hoe vaak hoor je dan over het algemeen seks te hebben voor het ultieme gevoel van rust? Wij geven er antwoord op.

I’m bringing sexy back.

De voordelen van seks

Seksuele activiteiten kunnen op zowel fysiek als mentaal gebied voordelig zijn. Het hebben van seks verhoogd het level aan dopamine en serotonine, de gelukshormonen. Het stimuleert daarnaast ook ontspanning van het lichaam, waardoor je een gevoel van rust ervaart.

Daarnaast zorgt het ook voor het vrij komen van het stofje oxytocine, wat ook wel het ‘knuffelhormoon’ wordt genoemd. Dit komt iedere keer als je een orgasme hebt vrij, waarna je gevoel van pure rust ervaart. Dit stofje zorgt ook voor het verminderen van stress en anxiety. Ook prolactine – het gelukshormoon – komt hierbij kijken.

Hoe vaak hoor je seks te hebben om stress te verminderen?

Een keer seks hebben gaat je niet gelijk helpen bij het verminderen van stress op de lange termijn. De stofjes die in jouw brein vrijkomen zijn slechts van korte duur. Om op de langere termijn minder last te hebben van stress, wordt het aangeraden om regelmatig het bed in te duiken. Experts zeggen dat het gezien moet worden als een medicijn: gebruik je iets regelmatig, dan zal je op de langere termijn meer verschil zien. Zo werkt het ook in dit geval.

Even relativeren

‘Regelmatig’ seks hebben is en blijft natuurlijk een relatieve term. Wel werkt zowel seks met een partner als soloseks bij het verminderen van stress en anxiety. Voor sommige mensen is eens per maand al genoeg, terwijl anderen ook vaker zin hebben hierin.

Seks is geen permanent hulpmiddelen voor stress. In sommige gevallen kan een gevoel van stress zelfs het libido verpesten. Ook kan seks wel eens juist een stressvol iets zijn voor mensen. Dat is het moment dat je niet over jouw grenzen gaat. Seks moet altijd leuk en comfortabel blijven en het is niet fijn als het visa versa werkt.

Krijg jij bijna nooit gevoelens voor iemand? Misschien ben je wel ‘greyromantic’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.