Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 25 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

OMG – Blake Lively had bijna déze iconische rol in Mean Girls gekregen

Mean Girls – de film viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Ja, we know, we worden oud. Amanda Seyfried was nog maar 17 jaar oud toen ze auditie deed en ze had eigenlijk verwacht een heel ander karakter te spelen.. namelijk die van Regina George. Ze deed namelijk auditie voor die rol en iemand anders was toen nog ‘Karen’, de rol die ze uiteindelijk wél zou gaan spelen. Amanda onthult nu wie deze Karen toen was.. en het is niemand minder dan Blake Lively.

Blake Lively speelde bijna in Mean Girls

We kennen haar als Serena Van Der Woodsen, maar was dat ook gebeurd als ze de rol van Karen had gespeeld in Mean Girls? Geen idee. Blake heeft auditie gedaan voor de rol en heeft hem ook een paar keer moeten spelen voor de castingdirectors. Amanda wist zelfs dat Blake voor de rol ging en heeft daarom auditie gedaan voor de rol van de bitchy Regina. Ze vertelt er nu zelf over in een interview met Vanity Fair: “I’d flown out to LA for the first time with my mother. It was very exciting. I met Lacey Chabert (Gretchen) for the first time. Lindsay Lohan was in the room and Blake Lively was playing Karen, and then I was Regina.”

Toch net ff anders

Na de audities bleek toch dat Amanda nóg geschikter was voor de rol van Karen. “I flew home and they were like…’We think you’re more correct for Karen,'” onthult Seyfried aan Vanity Fair. Dat betekende ook gelijk het einde van Blake – geen Mean Girls voor haar. Blake brak pas écht door in Gossip Girl, zo’n vier jaar later. En wij zijn het helemaal eens met alle beslissingen die toen gemaakt zijn.

Blake is nu bezig met iets heel anders; namelijk het moederschap. Ze is begin februari bevallen van haar vierde (!) kindje dus ze heeft haar handen vol. Kijken wij gewoon nog ff lekker de oude seizoenen van Gossip Girl terug, no problemo.

OMG – De cast van Mean Girls had een reünie en het was fetch

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.