Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion Week 25 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Live vanuit Italië: dit zijn de streetstyle trends die opduiken tijdens Milan Fashion Week

De modeweek in Milaan is op dit moment nog volop bezig, maar de eerste trends duiken alweer op. Niet alleen tijdens de shows, maar ook op straat zien we baanbrekende looks voorbijkomen. Looks die de trends van het komende seizoen gaan bepalen – dit zijn de streetstyle trends van Milan Fashion Week FW23.

En wij zijn nu al verliefd.

Dit zijn de streetstyle trends die opduiken tijdens Milan Fashion Week

Wat je de komende maanden op straat gaat zien? Dat zijn vooral deze items.

1. Racejacks

In de straten van Milaan spotten we verschillende mode-iconen met snelle racejacks aan. Deze boxy leren jasjes barsten van de kleuren en zijn iets korter dan de leren jas die we gewend zijn, waardoor je jouw outfit meteen wat spice geeft. Het populairste exemplaar van dit moment is die van Diesel.

2. Puddle pants

Deze broek ziet eruit alsof ‘ie te lang en te groot is, maar dit is precies zoals ‘ie hoort. Deze wijde broeken nemen het straatbeeld over in Milaan en wij zijn fan.

3. Rode zonnebril

Dit jaar mogen de zonnebrillen een felle kleur hebben. Rood, om precies te zijn. Mode-iconen zien Milaan door een rode bril deze week en zetten daarmee een eyewear trend.

4. Maxi rok

Ze doken in Kopenhagen al op in denim, maar in Milaan zijn vooral de satijnen exemplaren populair. De maxi rokken zijn terug van weggeweest en zorgen voor een onwijs elegant straatbeeld.

5. Beige trenchcoat

Het is een klassieker, maar wel eentje die nu ook nog eens enorm in de mode is. De Italiaanse modeliefhebbers zijn in de ban van de beige trenchcoats. Of althans, net iets meer dan normaal.

7. No pants

Naar buiten gaan zonder broek was al een trend, maar in Italië maakt ‘ie nu opnieuw furore. Dat is fijn, want zo worden we opnieuw geïnspireerd hoe je de de no pants-trend draagt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.