Jaime Andreas
Jaime Andreas Love & Life 11 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Ongelukkig op werk, maar kan je geen ontslag nemen? Dit kun je wél doen

Een werkplek is niet altijd wat je ervan verwacht of het begint na een tijd te vervelen. Ongelukkig op werk zijn is vervelend, maar al helemaal als je geen ontslag kunt nemen vanwege een contract, omdat je geen nieuwe baan kunt vinden of geldzorgen hebt.

Gelukkig zijn er wel een paar andere dingen die je wél kunt doen om ervoor te zorgen dat je binnen je huidige functie wat gelukkiger wordt. Wie weet vind je wel nieuw plezier in het werk dat je al jaren doet.

Maak lijstjes van voor- en nadelen

Begin met het maken van een lijstje met voor- en nadelen van je huidige functie en werkplek. Bedenk waarom je precies ongelukkig op werk bent. Wat maakt deze werkplek voor jou geen leuke plek?

Zet daarnaast waar je wél plezier uithaalt en probeer hierbij aan allerlei dingen te denken. De collega’s, de koffie uit de automaat, de borrels, de plek van het gebouw. Wie weet zijn er wel veel meer dingen die je nog wel leuk vindt, meer dan je in eerste instantie dacht.

Bedenk wat er moet veranderen

Wat zijn de belangrijkste dingen die je zou willen veranderen aan je huidige baan? Aan sommige dingen kun je sneller iets dan dan aan andere dingen en het is belangrijk je dit te beseffen. Als je alleen maar denkt in problemen, dan kom je er sowieso niet uit.

Zoek naar oplossingen

Je moet de problemen wel proberen aan te pakken, dus zoek naar een passende oplossing. Verveel je je op werk? Zoek dan naar een manier voor meer uitdaging. Wie weet zijn er wel andere taken die je op kunt pakken of weet je leidinggevende een manier om door te groeien binnen het bedrijf. Geen goede band met collega’s? Sluit je aan bij een feestcommissie of probeer meer te mengen tijdens borrels.

Denk na over de toekomst

Kom je uiteindelijk toch tot de conclusie dat er niks gaat veranderen om je huidige werkplek? Ga dan de toekomst uitstippelen en bedenk wat je hierna wilt gaan doen. Kijk alvast naar vacatures, maak je CV mooi en geef een uitgebreide update aan je LinkedIn.

Hoge werkdruk? Zo ga je in 5 stappen het gesprek met je baas aan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.