Fleur van den Berg
Fleur van den Berg Love & Life 26 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Online daten blijft lastig: vind de dating app die bij je past

De lente komt eraan en dat geldt ook voor de bijbehorende lentekriebels. Ben je single en heb je (weer) zin om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ben je het overzicht in de online dating wereld kwijt? Wij lichten een aantal dating-apps toe, die het proberen waard zijn. Zodat jij de dating app vindt die bij je past.

Ben je klaar om de liefde te vinden?

Tinder

De meest bekende dating-app is toch wel Tinder. Het is een van de grondleggers van het swipen. Zo swipe je naar links als je geen interesse hebt en naar rechts als je wel geïnteresseerd bent in iemand. Als je allebei naar rechts heb geswiped, ben je een match en kun je beginnen met praten. Zo simpel kan het zijn. Een leuke functie van Tinder is ‘Face to face’, dat tijdens corona is ontstaan. Hiermee kun je met elkaar video chatten. Zo kun je elkaar beter leren kennen voordat je echt op date gaat.

Bumble

Bumble is één van de grootste dating-apps van dit moment. Wat deze app onderscheidend maakt is dat het ontworpen is om verouderde normen te doorbereken en te zorgen voor gelijkheid vanaf het eerste contact. Om dit reden moet de vrouw, bij een heteroseksuele match, de eerste stap zetten. Perfect als je geen zin hebt in de openingszinnen als ‘Hey lekkerding’. Bij een match van hetzelfde geslacht mogen beiden het eerste bericht sturen. Het gesprek moet wel binnen 24 uur plaatsvinden, anders wordt de match weer opgeheven. Zo houd je de vaart erin. Niet op zoek naar liefde? Je kunt er ook terecht om je om je professionele netwerk te vergroten of om op zoek te gaan naar nieuwe vriendschappen.

Hinge

Zelf noemen ze het ‘The dating app designed to be deleted’, omdat ze erin geloven dat het voor iedereen mogelijk is om de liefde te vinden. Op deze app kun je je het beste laten zien. Zo kun je naast je foto’s ook spraakmemo’s, videos en polls toevoegen. Hierdoor is het makkelijker om een gesprek te starten, omdat je veel haakjes kunt bedenken bij de profielen. Verder hebben ze bij Hinge een uniek algoritme uitgevonden, waardoor je alleen de mensen ziet waarvan zij denken dat deze goed bij je passen. Zo is het gedaan met het urenlang doelloos swipen.

Breeze

Deze online dating app is gemaakt om offline te daten. Zo hoef je niet dagenlang met iemand (onzinnige) gesprekken te voeren en ga je meteen op date met iemand. Iedere dag om 7 uur ‘s ochtends en 7 uur ‘s avonds krijg je een handvol profielen waarvan Breeze denkt dat jullie bij elkaar passen. Wanneer er een match ontstaat, regelen zij de date. Hiervoor betaalt 7 euro, maar het eerste drankje is inbegrepen. De locaties waar de dates plaatsvinden, zijn partners van Breeze. Zo zijn ze op de hoogte van je first date en zorgen ze ervoor dat deze alles om de date heen zo goed mogelijk wordt verzorgd.

Fruitz

Op deze dating app kun je op een originele manier duidelijk maken waar je naar op zoek bent. Naar een serieuze relatie of juist een one night stand, alles kan in deze app. Ben je op zoek naar een one night stand? Dan gebruik je een perzik in je profiel. Toch liever friends with benefits? Dat herken je aan de watermeloen. Zoek je een leuke, iets serieuzere date? Dan kies je voor druiven. Wanneer je de liefde van je leven zoekt, ga je voor de kersen. Zie je iemand op de app die je leuk vindt en die dezelfde emoji gebruikt? Dan kun je naar rechts swipen. Bij een match kun je meteen beginnen met chatten.

Raya

Deze exclusieve dating app voor de ‘rich and famous‘ heeft heel veel mysterie om zich heen en zou dé plek zijn om een celebrity aan de haak te slaan. Om de app exclusief te houden, bepaald een speciaal comité of je toegelaten wordt of niet. Bij de toelating wordt vermoedelijk gekeken naar je werk, connecties en tja, uiterlijk. Zo proberen ze Raya exclusief te houden. Voor die app betaal je rond de 10 euro per maand, maar dan krijg je wel regelmatig bekende koppen op je scherm. Deze bekende koppen kan je overigens niet delen met je vriendinnen, want een screenshot maken is verboden. Doe je dit toch? Dan loop je het risico om van de app verwijderd te worden.

Feeld

Deze app gaat een stapje verder en is bedoeld voor singles en koppels die op zoek zijn naar een avontuurlijk liefdesleven. In deze app kun je met anderen matchen op basis van seksuele voorkeuren en fantasieën. Deze kun je in je profiel aangeven, zo is meteen duidelijk waar je behoefte aan hebt. Op die manier kun je snel vinden wat je echt zoekt.

Heb je je favoriete dating app gedownload, maar heb je nog wat tips nodig? Lees hier dan de beste tips van Gen Z die opgroeien met dating apps. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.