Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze spelletjes kun je met je vrienden online spelen

Begint de verveling al toe te slaan? Komen alle bakrecepten je neusgaten uit, heb je Netflix uitgespeeld en valt er niks meer op te ruimen in huis? That’s where we come in. Deze online spelletjes kun je namelijk samen met je vrienden spelen.

Nog leuker: sommige spellen kun je doen terwijl je aan het videobellen bent. Net alsof je een game-avondje als vanouds hebt.

Online spelletjes

Er zijn heel wat spelletjes beschikbaar die je met je vrienden of familie online kunt spelen. Hoewel het misschien makkelijker is om iedereen bij je thuis uit te nodigen voor een ouderwetse spelletjesavond, is online spelletjes spelen ook heel leuk (en veiliger). Dit zijn onze favorieten.

1. Houseparty

Je hebt er ongetwijfeld al van gehoord, de app Houseparty. De app bestaat al eventjes, maar sinds de coronacrisis is het een grote hype. Je kunt naast gewoon videobellen, ook allerlei spelletjes spelen, van Quick Draw (een soort Pictionary) tot quizspelletjes.

2. Cards Against Humanity

Er zijn verschillende ‘nepvarianten’ van Cards Against Humanity die je online kunt spelen. Via je computer kun je het spelen op Playingcards, daar heet het ‘Remote Insensitivity’. Het werkt heel simpel, je creëert een ‘game room‘, deelt de link met je vrienden en de strijd kan beginnen.

3. Uno

Je kunt moeilijk geen fan zijn van het kaartspel Uno. Het is een van de populairste spellen allertijden én je kunt het virtueel spelen. Slinger de videochatfunctie aan en het zal voelen alsof je een normale spelletjesavond hebt, geloof ons.

4. ThuisPubQuiz

Zin in een pubquiz? Dat kan gewoon, ook nu je thuis zit. Het enige wat je nodig hebt zijn medespelers, een lekker drankje en Spotify. De ThuisPubQuiz is een podcast die je thuis kunt spelen met huisgenoten, of via Zoom met je vrienden en familie op afstand. De pubquiz bestaat uit zes rondes en duurt ongeveer twee uur. Je bent er wel even zoet mee dus, gezellig.

5. Bunch

Bunch heeft wat weg van Houseparty. Met Bunch kun je allerlei spelletjes spelen met je vrienden en familie, van Pictionary, Flappy lives (lijkt op Flappy Bird) en trivia.

6. Pictionary op Zoom

Je kunt ook via Zoom allerlei spelletjes spelen samen. Zo ook Pictionary. Er is namelijk een whiteboard-functie die perfect is voor spelletjes zoals dit.

Om de whiteboard-functie te activeren moet je je scherm delen in Zoom, de whiteboard aanklikken en voilà. Even iemand (virtueel) aanwijzen die de tijd bijhoudt voor de tekenaars en tekenen maar.

Samen Netflixen tijdens de quarantaine: met Netflix Party kan het gewoon

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.