Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Ontbijten met groenten is gezond, dus dit zijn onze favo recepten

Eet jij elke dag genoeg groenten? Het Voedingscentrum raadt aan om per dag minimaal 250 gram groenten te eten. Als je daar ‘s morgens al mee begint, dan wordt dat een stuk makkelijker. Zeg daarom eens ‘ja’ tegen ontbijten met groenten en probeer een van de onderstaande recepten uit.

Welk van deze recepten lijkt jou het lekkerst?

Ontbijten met groenten

1. Havermout met wortel

Gek op carrot cake? Deze havermoutpap met wortel is daar de gezonde ontbijt-versie van. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig dus dit ontbijt is ook nog eens lekker goedkoop.

2. Omelet met groenten

Met een omelet is het zo makkelijk om groenten toe te voegen, dat we deze optie bijna niet in dit lijstje durfden te zetten. We hebben het tóch gedaan, omdat ontbijten met ei gewoon hartstikke lekker is. Deze groenten kun je gemakkelijk aan je omelet toevoegen:

  • Ui
  • Tomaat
  • Paprika
  • Spinazie
  • Een handje voorgesneden roerbakgroenten
  • Wortel
  • Champignons

Je snapt het al: kijk eens in je koelkast en verwerk jouw leftover groenten eens in een groenteomelet, want dat is écht een aanrader. Nog wat Mediterrane kruiden erover, en je hebt een gezond ontbijtje waar je u tegen zegt.

3. Quiche

Een stuk (overgebleven) quiche is een ideale manier om groenten binnen te krijgen bij het ontbijt. Onze collega’s van Culy deelden al eerder een artikel met tien overheerlijke quiche-recepten en die kunnen we alleen maar nog een keer delen, want er staan pareltjes tussen. Wij zijn vooral erg benieuwd naar de lente quiche met asperges, doperwten en prei. Yummy!

4. Avocado toast

Goed nieuws: een avocado valt ook onder de categorie groenten (al blijft het de vraag of een avocado groente of fruit is), dus dit telt ook zeker mee in je dagelijkse groente-inname. Ontbijt dus lekker met een geroosterd broodje met avocado, tomaat en komkommer. Nog een eiwitbron toevoegen? Ga voor hüttenkäse of een gekookt eitje.

5. Groene smoothie

Wat ons betreft is een groene smoothie een van de makkelijkste manieren om ‘s morgens groentes binnen te krijgen. In Hollywood gingen ze je voor. Zo schreven we al eerder over de groene ontbijtsmoothies van onder andere Reese Witherspoon en Jennifer Lopez:

Deze 4 celebrities delen hun allerlekkerste recepten voor ontbijtsmoothies

6. Breakfast burrito

Een breakfast burrito klínkt alleen al lekker. Een burrito is vaak gevuld met gezonde groenten zoals tomaat, mais, avocado en bonen. Dit recept is vega en een heerlijke manier om je dag te beginnen.

Benieuwd naar meer inspiratie? Met deze 5 tips haal jij het maximale uit je ontbijt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.