Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je onzeker als je seks hebt met je partner? 3 tips die je op weg helpen naar een fijner seksleven

Dacht jij dat je de enige was die onzeker is in bed? Echt niet. Een heleboel vrouwen en mannen zijn onzeker tussen de lakens. In sommige gevallen gaat dat om je eigen lijf, in andere gevallen ben je misschien bang dat je op seksueel vlak niet goed presteert. En dat is erg lastig, zeker als je fijne intieme momenten wilt delen met je partner tussen de lakens.

Onzekerheid tijdens de seks kan jullie seksleven enorm beïnvloeden. Het leidt er soms toe dat jullie minder seks hebben, dat jij niet helemaal los durft te gaan of dat je liever met het licht uit vrijt.

Onzeker tijdens de seks met je partner

Deze onzekerheid verhelpen is een heel proces, soms kan je pas verder onder begeleiding van een psycholoog. Deze tips zullen je in ieder geval vast op weg helpen.

1. Benoem je onzekerheid

Bespreek met je partner dat je erg onzeker bent als jullie seks hebben. Wie weet is hij of zij daar helemaal nog niet van op de hoogte. Ook kan je partner helpen door te zeggen dat je helemaal niet onzeker hoeft te zien. Ga het gesprek open en eerlijk aan. Ook als het probleem is dat je geen handelingen durft uit te voeren is het prettig om van de ander te horen wat hij of zij lekker vindt. Dit kan jou helpen om het fijner te hebben in bed.

2. Bespreek dit met vriendinnen

Je zal namelijk merken dat je echt niet de enige bent. Je denkt misschien dat het uitzonderlijk is hoe jij je voelt maar heel veel mannen en vrouwen zullen zich hierin herkennen. Het helpt om dit met je vriendinnen te bespreken, zo kunnen jullie tips delen met elkaar en elkaar erin verder helpen.

3. Bedenk waar je onzeker over bent

Het is belangrijk om te weten waar je precies onzeker over bent. Is het je eigen lichaam of ben je juist bang dat je geen goede seksprestatie levert? Om het ‘probleem’ aan te kunnen pakken is het erg belangrijk dat je achterhaalt wat het precies is waar je zo onzeker van wordt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.