Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 11 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Soul gazing: laagdrempelige tantra seks om samen met je partner nóg meer te genieten

Je kan seks hebben.. en je kan seks hebben. Hoe je een vrijpartij ervaart verschilt van dag tot dag. De ene keer is het een vluggertje op het aanrecht, het andere moment sta je in vuur en vlam als je in de ogen van je (seks)partner kijkt. En dat laatste is precies waar ‘soul gazing’ om draait.

Maak je borst maar nat voor een intense vrijpartij met je lover.

Wat is soul gazing

Soul gazing is een vorm van tantra en waarbij je in iemands ogen durft te kijken tijdens de seks zonder dat je je daar ongemakkelijk bij voelt of de neiging hebt om weg te kijken. Tantra is een spirituele stroming die geestelijke verruiming bevordert, en dit kan zeer goed worden toegepast als het aankomt op intimiteit en relaties. Tijdens tantra seks gaat het om de verbinding die je ervaart met je partner en ben je je hyper bewust van de liefde, je lichaam en je mind.

Wanneer je tijdens de seks diep in de ogen van de ander kan kijken en deze blik ook weet vast te houden, vallen er grote blokkades weg. Ook geeft dit een boost aan je zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfbewustzijn. Je ervaart seks in plaats van dat je seks hébt.

De voordelen van soul gazing

Wanneer je je niet meer ongemakkelijk voelt als je een ander diep in de ogen kijkt, zorgt dit automatisch voor een gevoel van vertrouwen. Wanneer je je verbonden voelt met je (seks)partner ben je bovendien veel beter in staat om jezelf open te stellen voor genot. Als je moeite hebt met klaarkomen, kan dit een heel belangrijke doorbraak betekenen voor jou.

Dit openstellen en het vertrouwde gevoel wat je hierdoor ervaart met je partner, zorgt er ook voor dat je meer durft in bed. Je staat letterlijk open voor meer experimenten en kan je eigen grenzen verleggen of aftasten. Hierdoor kan er een heel nieuwe wereld voor je open gaan.

Tips om soul gazing zelf te ervaren

Zou jij deze vorm van tantra seks graag met jouw partner willen proberen? Aan de hand van enkele tips wordt dat wellicht een stuk makkelijker. Zorg er allereerst voor dat je een fijne omgeving creëert. Dit kan door de lichten wat te dimmen, de gordijnen dicht te doen en een fijne lig- of zitplek uit te zoeken in huis. Ga lekker liggen of zitten en zoek connectie met je partner door middel van kleine aanrakingen aan de handen, het gezicht of andere plekken die veilig en vertrouwd voelen.

Kijk je partner hierbij diep in de ogen aan. Blijf relaxt doorademen om helemaal zen te worden tijdens dit moment. Het kan best dat je af en toe even afgeleid raakt, probeer zodra je dat door hebt weer terug te dwalen in je partners ogen. Hou dit moment zeker zo’n vijf minuten vol en je voelt de energie vanzelf door jullie lichamen stromen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.