Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 18 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is waar een vaginale scheet vandaan komt en waarom het no big deal is

Vaginale scheten zijn heel normaal. There we said it. Wist je dat er in het Engels zelfs een naam is voor het windje uit je vagijn? Daar heet het een queef. En wist je ook dat – ondanks dat wij het wel zo noemen – het eigenlijk geen scheten zijn? Wij vertellen je alles over de vaginale scheet en waarom ze doodnormaal zijn.

Okee, het is misschien niet altijd even chill. Wij vrouwen voelen ons vaak ongemakkelijk als we een queef – klinkt best goed – hebben tijdens de seks. Maar wij zijn hier om dat ongemakkelijke gevoel weg te nemen.

Wat is een vaginale scheet?

‘Het kan gebeuren dat lucht vast komt te zitten in de vagina, meestal als de penis in en uit gaat. Of zelfs als dat niet het geval is, kan de lucht bekneld raken door beweging. En als de penis dan uit de vagina komt, kan er een hoop lucht vrijkomen, wat precies zo klinkt als een scheet’ vertelt dr. Gupta tegen Women’s Health.

Het is dus lucht. Waar een scheet bestaat uit stinkende gassen, bestaat een vaginale scheet uit lucht. Daar is dus helemaal niets naars of raars aan. Vaginale scheten komen het meest voor tijdens de seks, maar kunnen ook tijdens het sporten naar binnen en buiten glippen.

Wanneer je de meeste kans hebt op vaginale scheten

Je kan proberen die queefs tegen te houden, maar dat kost je alleen maar moeite. Vaginale scheten ontstaan doordat er lucht in de vagina vast komt te zitten. Seksstandjes waarbij jij je benen lang open of lang in de lucht hebt, zorgen ervoor dat er lucht in de vagina komt. En doggy style-fans: ook jullie moeten we teleurstellen. Tijdens deze positie heb jij je pelvis gekanteld, waardoor er sneller lucht in de vagina komt.

Wij raden je aan gewoon lekker van de seks te genieten en je niet druk te maken om die beetjes lucht. We herhalen: lucht. Queefs zijn doodnormaal en alle vrouwen hebben ze weleens. Gebeurt het toch tijdens de seks? Lach het weg en get back to business. Het is je lichaam dat haar werk doet, niets meer en niets minder.

CosmopolitanWomen's Health

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.