Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 16 jan 2020
Leestijd: 5 minuten

Ga je voor het eerst op reis met je partner? Volg deze tips voor een groot succes

Het is natuurlijk erg spannend als je voor het eerst met een nieuw persoon op reis gaat. Maar reis je voor het eerst met je (romantische) partner dan komen er hele andere dingen bij kijken. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke reis hebt met je geliefde.

Je wil natuurlijk dat de eerste reis met je partner jullie bij elkaar brengt en niet uit elkaar drijft. Een goede voorbereiding is daarom héél belangrijk.

Eerste reis met je partner

Op reis leer je iemand pas écht kennen. Soms ontstaan er plotseling conflicten waarvan je niet wist dat die voor konden komen of leer je een hele andere kant van iemand kennen. Hoewel samen reizen in jullie oren als het beste idee ter wereld klinkt, is het toch de ervaring die soepel moet verlopen.

Daarom is het belangrijk om van te voren een aantal dingen te bespreken zodat jullie op dezelfde lijn liggen. Met deze tips wordt jullie reis echt onvergetelijk.

1. Kies een bestemming waar jullie beiden enthousiast over zijn

We horen je denken: dit is toch heel logisch? Tuurlijk gaan jullie naar een plek die jullie beiden leuk vinden, maar het is wel belangrijk dat jullie allebei enthousiast zijn. Als dit niet het geval is zal de één uiteindelijk de hele planning doen en de ander geen reet uitvoeren. Als jullie beiden even enthousiast zijn over de locatie verloopt de planning (met een beetje inspanning) super smooth. 

2. Bespreek de hele trip van tevoren

Voordat je een vliegticket en hotel boekt moet je de reis én jullie verwachtingen bespreken. “So much conflict and anxiety in relationships come from things that are unsaid.” zegt Rachel Wright, familie- en huwelijkstherapeute bij Wright Wellness Center.

We hopen soms stiekem dat onze partner onze gedachten kan lezen, maar helaas is dat niet zo. Veel mensen zeggen dat hun reis uiteindelijk niet aan hun verwachtingen voldeed. Misschien wil jij wel de hele dag op het strand liggen en je partner juist bergwandelingen maken. Bespreek dit van tevoren om miscommunicatie te voorkomen.

3. Wees voorbereid op veranderingen

Sommige dingen op reis gaan nou eenmaal niet zoals gepland. Juist daarom is het belangrijk om een plan B te bedenken voor als dingen anders lopen. Als jullie vlucht of hotel gecanceld wordt, moeten jullie wel hetzelfde plan hebben. Het is handig om dit alvast te bespreken.

4. Zoek een tussenweg

Misschien heb jij een sterke mening en wil je alleen dingen doen die jij leuk vindt. Toch is het belangrijk om ook dingen te doen waar je partner enthousiast over is. Reizen gaat om leuke herinneringen maken en samen een leuke tijd hebben.

Daarom is het beter om samen beslissingen te maken zodat alles goed in balans is. Zelfs al heb jij geen zin om drie uur naar kunst te kijken is het wel goed om dit te doen voor jouw partner. Dit zorgt ervoor dat jullie allebei de tijd van jullie leven hebben.

5. Geef jezelf ook alone time

Ondanks dat je met z’n tweeën op reis bent is het goed om af en toe alleen te zijn. Niet alleen op het punt dat er ruzie ontstaat, maar ook tussendoor. Zoals eerder gezegd is samen reizen overweldigend, dus wat alone time kan zeker geen kwaad. Pak er een boek bij of ga een stukje wandelen in je eentje. Door deze hele korte break krijg je ook meer zin om elkaar weer te zien.

alone time reis
Unsplash Unsplash

6. Ontmoet andere mensen

Hoewel jij en je partner vooral focussen op elkaar tijdens je reisje, is het ook goed om andere mensen te ontmoeten. Het geeft een beetje pit aan jullie reis en misschien maken jullie wel vrienden voor het leven.

Tijdens lokale tours en activiteiten kun je andere mensen tegenkomen en heb je meer aanspraak. Tegenwoordig heeft bijna iedere stad ze wel, dus zoek ze vooral op. Misschien organiseert jullie hotel wel een leuk event?

7. Leer te delen

Omdat je contant op elkaars lip zit is de kans groot dat er ruzie ontstaat. Thuis ga je apart naar de badkamer en heb je misschien nog wel je eigen slaapkamer. Op vakantie ben je de hele tijd met elkaar en dat kan soms best intens zijn, ongeacht wat je relatiestatus is.

“The important thing is to give your traveling partner their space, especially if the bathroom door is closed.” geeft dating-expert Julia Spira als tip. Om conflicten te voorkomen, ruim je je handdoeken op, doe je het dopje op de tandpasta en maak je de badkamer schoon na het douchen. Daarna kunnen jullie met een gerust hart naar de cocktailbar.

8. Bepaal een budget

Over geld praten staat waarschijnlijk niet bovenaan jullie to-do list. Toch is het belangrijk om dit wel te doen, helemaal als jullie een vakantie aan het plannen zijn. Niemand wil een awkward moment waar één van de twee moet zeuren over geld. Als één van jullie iets niet kan betalen, ga dan op zoek naar een low budget alternatief. Een pizza en een fles wijn afhalen zorgt ook voor een geslaagde avond.

9. Spreek je zorgen uit

Hoe enthousiast je ook bent over de vakantie, het is ook goed om je zorgen uit te spreken. “If you have a fear of flying, let your partner know before you’re on the way to the airport.” zegt Rachel. “Or if you’re worried your partner is going to want to lie around all day and you’re going to want to explore, talk about that before the trip.” Voer een gesprek zodat je steun hebt aan elkaar.

10. Doe een dagelijkse evaluatie

Als jullie toch al aan het praten zijn, is het ook goed om te delen hoe jullie de vakantie ervaren. Wat vonden jullie leuk en wat willen jullie anders doen? Als je liefje de boottrip vreselijk vond en jij had de dag van je leven, weet je dat ook gelijk.

Hoewel samen voor het eerst op reis gaan geweldig klinkt, is het soms ook heel uitdagend. De belangrijkste tips zijn communicatie en eerlijkheid. Door deze tips op te volgen verloopt jullie reisje super smooth en willen jullie gelijk je volgende reisje boeken.

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.