Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Celebrity 13 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

De Oscars 2023 zitten er weer op: dit waren dé iconische momenten van de 95ste editie

De 95ste editie van de Oscars zit er weer op. De beste films, acteurs en regisseurs hebben de iconische prijs weten te bemachtigen. Ieder jaar zijn er ook weer tal van bijzondere momenten tijdens deze prijsuitreiking en dit jaar kunnen we er weer een aantal nieuwe aan het rijtje toevoegen. Want wat zijn de Oscars zonder spraakmakende momenten?

Will Smith is dit jaar niet overtroffen, maar wij hebben in ieder geval een paar van de meest spraakmakende momenten voor je op een rij gezet.

Jimmy Kimmel trapte de Oscars af

Talkshow host Jimmy Kimmel mocht dit jaar de 95th Annual Academy Awards presenteren en begon de avond in stijl. In zijn monoloog kon hij niet anders dan een opmerking maken over Will Smith, die vorig jaar Chris Rock een klap verkocht vanwege een opmerking die Rock over Smiths vrouw maakte. Kimmel haalde op zijn eigen humoristische wijze uit naar het incident: “We have nominees from every corner of Dublin, which means the odds of another fight on stage just went up.”

Michelle Yeoh schrijft geschiedenis

Everything, everywhere, all at once actrice Michelle Yeoh heeft haar plekje in de geschiedenis van de Oscars weten te bemachtigen. Ze won de Oscar voor best actress en is hiermee de eerste Aziatische vrouw om deze Oscar te winnen. In haar speech vertelde ze: “For all the little boys and girls who look like me watching tonight, this is a beacon of hope and possibilities. This is proof that dreams – dream big, and dreams do come true. And ladies, don’t let anybody tell you you are ever past your prime. Never give up.”

Hugh Grant was er ook weer hoor

Hugh Grant stond weer in de schijnwerpers. Hij heeft misschien wel het meest awkward interview ooit gegeven samen met Ashley Graham. Aan zijn gezicht en eye roll te zien had de Notting Hill acteur alles behalve zin om bij de Oscars aanwezig te zijn. Het internet ging vervolgens los en mensen reageerde massaal op het interview. Zo reageerde iemand op Twitter: “Ashley Graham deserves an honorary Oscar for putting up with Hugh Grant.” Iemand anders reageerde: “Is Hugh Grant trying to give the worst possible interview ever?”

Lady Gaga helpt fotograaf

Nadat een fotograaf viel tijdens het fotograferen op de rode loper, hielp niemand minder dan Lady Gaga hem weer overeind.

Cocaine Bear

Dit jaar was er zelfs een beer aanwezig tijdens de Oscars. Ja, je hoort het goed, een beer. Tijdens dat Elizabeth Banks de prijs uitreikte voor best special effects werd ze vergezeld door de beer – welke overigens niet echt was – die een referentie was naar Banks’ film Cocaine Bear.

Oscars
ANP ANP

Nog niet genoeg dieren

De beer was niet het enige dier wat tijdens de Oscars het podium betrad. Jimmy Kimmel kwam ook aanzetten met een levende ezel (!).

John Travolta emotioneel op het podium

John Travolta kreeg een brok in zijn keel tijdens het inleiden van het memoriam segment van de Oscars. Hierin herdenken de acteurs en actrices de sterren die zijn overleden in het afgelopen jaar. Dit keer werd Olivia Newton-John hieraan toegevoegd. De Grease actrice overleed afgelopen jaar op 73-jarige leeftijd na een lange strijd tegen borstkanker. In zijn inleiding kreeg John Travolta het dan ook even moeilijk. “They’ve touched our hearts, they’ve made us smile, and became dear friends, who we will always remain hopelessly devoted to,” vertelde Travolta, waarna hij een daverend applaus ontving.

Waarom wij vanochtend al 4 keer gehuild hebben na het zien van deze Oscars-beelden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.