Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste modemomenten van Destiny’s Child als groep

Het is ruim twintig jaar geleden sinds Destiny’s Child een van hun beste albums, Survivor, uitbracht. Survivor was het eerste album van het gouden trio Beyoncé, Kelly Rowland en Michelle Williams en tot op heden dansen we nog op nummers als Bootylicious en Independent Woman. Niet alleen de muziek was genieten, ook de outfits van Destiny’s Child zaten vol #outfitinspo.

Wij delen de beste modemomenten van Destiny’s Child als groep.

Outfits van Destiny’s Child

Op modegebied staat Destiny’s Child, zowel op de rode loper als op het podium, bekend om de afgestemde outfits. De looks waren altijd uitgekozen om bij elkaar te matchen en dat inspireert groepen als Blackpink en Fifth Harmony tot op de dag van vandaag nog steeds. Natuurlijk haalde ook Destiny’s Child inspiratie uit groepen als The Spice Girls en the Supremes.

Tina Knowles, de moeder van Beyoncé, diende als hun eigen modeontwerpster en zorgde vaak voor de outfits van de dames van Destiny’s Child. Ze werd geinspireerd door Motown en iconen als Grace Jones en Queen Latifah. Tina had vaak moeite om de dames in mooie outfits te krijgen, omdat veel designers en merken hen niet wilden kleden. Ze koos ervoor om hun zwarte achtergrond te vieren in een tijd dat dat helemaal geen erkenning opleverde.

Tina Knowles kleedde Destiny’s Child

“The label, after the girls started getting a lot of recognition, they had a meeting with my husband and they told him that basically I was the problem and I was going to be the reason why the girls would be limited in their crossover appeal, because they were just a little too flashy, a little too Motown, but what they really meant was that they were a little too Black,” vertelde Tina Knowles over Destiny’s Child aan The Washington Post in 2020.

Zo werd ze meerdere keren onder druk gezet om hen te kleden als witte popsterren, zoals Britney Spears en Christina Aguilera. Toch slaagde Tina Knowles erin om Destiny’s Child als een unieke groep neer te zetten en ze stuk voor stuk als mode-iconen te laten slagen. Wij zetten de beste modemomenten van de groep op een rij.

1. Grammy Awards 2001

destiny's child mode outfits
LUCY NICHOLSON / AFP

2. American Music Awards 2001

LUCY NICHOLSON / AFP

3. Grammy Awards 2001

VINCE BUCCI / AFP

4. Candie’s Foundation 2001

DOUG KANTER / AFP

5. MTV Video Music Awards 2001

destiny's child outfits mode
AFP PHOTO / STAN HONDA

6. Grammy Awards 2002

LUCY NICHOLSON / AFP

7. Grammy Awards 2002

LEE CELANO / AFP

8. Victoria’s Secret Show 2002

destiny's child outfits mode
TIMOTHY A. CLARY / AFP

9. NBA All-Star 2005

destiny's child outfits mode
DON EMMERT / AFP

10. Philadelphia 2005

TIMOTHY A. CLARY / AFP

11. MTV Video Music Awards 2005

destiny's child mode outfits
EPA/GERARDO MORA

12. Fashion Rocks Concert 2005

EPA/PETER FOLEY

13. Grammy Awards 2006

ANP

14. Super Bowl 2013

destiny's child mode outfits
EPA/DAN ANDERSON

Het moge duidelijk zijn dat de invloed van Destiny’s Child nog steeds in de huidige modewereld te zien is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.