Jana Witteman
Jana Witteman Money 22 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Viola: ‘265 euro? Zo’n bedrag voor een parfum zou ik normaal niet zo snel neertellen’

De één maakt voor iedere aankoop een nieuwe spaarpot, terwijl de ander smijt met geld alsof het niets is. Hoe je uitgavepatroon er ook uit mag zien, de duurste aankoop uit je leven vergeet je niet zomaar. Daarom stellen wij – nieuwsgierig als we zijn – iedere week de vraag: voor welke aankoop heb jij je spaarrekening geplunderd? Viola kreeg deze parfum al jaren niet uit haar hoofd en trok tóch de portemonnee.

De duurste aankoop van Viola

Leeftijd: 28 
Beroep: PR-adviseur

Wat is de duurste aankoop die jij ooit hebt gedaan?

“Een parfum van 265 euro. Santall 33, van Le Labo.”

Heb je er lang voor gespaard? Hoe lang precies?

“Ik rook deze parfum voor het eerst toen ik bij mijn tante in L.A logeerde in 2018. Zij had een enorme collectie aan luxe parfums die zij zelf niet droeg en in die periode heb ik deze geur een tijd gedragen. Toen ik een jaar later alweer in Nederland was, rook ik deze parfum bij iemand en ik herkende de lucht direct. Toen ben ik nog een aantal keer gaan ruiken in de Bijenkorf. Pas in 2022 ben ik overstag gegaan en heb ik de parfum gekocht.”

Heb je er een speciaal spaarplan voor gemaakt?

“Voor mijn laatste verjaardag heb ik – met deze parfum voor ogen – geld van vriendinnen gevraagd. Ik zou dit bedrag normaal gesproken niet zo heel snel neertellen voor een luchtje. Op deze manier was het echt een traktatie.”

Hoe heeft je omgeving op deze duurste aankoop gereageerd?

“Er waren toch wel een aantal critici. Sommige mensen vinden dit wel echt veel geld voor een parfum. En een aantal vriendinnen vroegen zich ook wel af waarom ik dan niet voor twee goedkopere exemplaren zou gaan. Tegelijkertijd blijft parfum ook lang goed – mits je het op de juiste manier bewaard. Dat is trouwens iets dat ik alleen met deze parfum doe, ik bewaar hem in de ijskast. Als je de flacon donker en koel bewaard dan blijft de geur het langst behouden.”

Zou je nog een keer zo’n bedrag uitgeven aan een vergelijkbaar product?

“Die balans kan ik pas opmaken als deze parfum op is, denk ik. Mijn voorkeur gaat wel uit naar één favoriet parfum, dan allerlei goedkopere. Ik heb wel nog twee semi luxe parfums naast deze. Die zijn af en toe ook nog weleens in de aanbieding. Deze gaat nooit in de uitverkoop.”

Heb je tips voor mensen die zo’n zelfde uitgave willen gaan doen?

“Test een geur altijd van te voren. Ga desnoods een paar keer in de winkel proberen, spray op je kleding, op je huid. Daarna weet je zeker of de geur bij je past.”

On a budget? Deze 14 Zara-parfums ruiken hetzelfde als bekende (en veel duurdere) geuren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.