Dit wil je weten: zo blijft je parfum de hele dag goed zitten

Hoeveel spuitjes parfum je ook op doet, en of je nou een dure of goedkopere parfum koopt, aan het einde van de dag ruik je er niks meer van. Zonde én onnodig, zo blijkt.

Er is namelijk een hele simpele truc waarmee je ervoor zorgt dat je parfum twee keer zo lang blijft hangen. Geloof ons, dat wil je weten.

Parfum langer ruiken

Gemiddeld blijft parfum zo’n vier tot zes uur zitten, daarna vervliegt het. Hoe lang een parfum blijft hangen, hangt af van het seizoen. In de zomer zal je geurtje bijvoorbeeld veel sterker ruiken, omdat de warmte ervoor zorgt dat de chemische reactie die parfum loslaat wordt geactiveerd.

Dat een geurtje op den duur vervliegt is iets wat bij iedereen gebeurt. Hoe snél dat gaat, hangt niet alleen af van het seizoen, maar ook van je huid. Zo breekt een vette huid een geur bijvoorbeeld minder snel af dan een droge huid. Als je last hebt van geurtjes die snel verdwijnen, kan de volgende truc dé oplossing zijn.

Vaseline

Hoewel er meerdere trucs bestaan om te zorgen dat je je geurtje zo lang mogelijk blijft ruiken – zoals het sprayen van parfum op de binnenkant van je polsen en achter je oren, is deze truc onze favoriet. Veel heb je namelijk niet nodig om te zorgen dat je net wat langer van je geurtje kan genieten, alleen je lievelingsgeurtje en een beetje (geurloze) vaseline of bodylotion. Smeer wat vaseline op de plekken waar je parfum gaat spuiten (bijvoorbeeld op je hals, polsen en achter je oren), spuit je geurtje op en you’re ready. Door de vaseline blijft de geur veel langer hangen. You’re welcome.

Weet je wel dat je navel de beste plek is om je parfum op te spuiten? I kid you not. Hier lees je er alles over.

Reageer op artikel:
Dit wil je weten: zo blijft je parfum de hele dag goed zitten
Sluiten