Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 9 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je beter geen Vaseline op je tattoo kunt smeren

Je hebt eindelijk die tattoo laten zetten en je bent er ontzettend blij mee. Tijd voor de after care, want die is minstens net zo belangrijk als het zetten van de tattoo zelf. Wordt het investeren in een dure crème om jouw tattoo soepel te houden, of ga je toch liever voor een goedkope pot Vaseline?

We zijn gek op Vaseline. Het houdt de droge huid soepel (bye bye droge ellebogen) en dat is precies waarom jij een laagje zalf op jouw tattoo moet smeren. 1 + 1 = 2, zou je denken. Toch is Vaseline niet de beste keuze voor jouw tattoo, laat het ons uitleggen.

Waarom moet je een tattoo eigenlijk insmeren?

Na het zetten van een tattoo is jouw huid droog. Zie het als een schaafwond waar een korstje overheen moet groeien. Je wilt natuurlijk dat jouw tattoo zo mooi mogelijk geneest, en bij een droge huid gaat dat minder makkelijk dan bij een soepele huid.

Vaseline kan ervoor zorgen dat de huid verstopt raakt. Dat komt doordat Vaseline echt een laagje over de tattoo legt, waardoor jouw huid niet meer kan ademen. Je loopt hiermee het risico dat je bacteriën “insluit” onder het laagje Vaseline, waardoor jouw tattoo kan gaan ontsteken.

Daarnaast heeft de American Academy of Dermatology onderzocht dat een zalf op basis van petroleum, waar Vaseline dus onder valt, ervoor kan zorgen dat de inkt van je tattoo vervaagt. Dat klinkt natuurlijk als een horror story en dat voorkomen we liever helemaal.

Pas wanneer jouw tattoo volledig genezen is, kan het geen kwaad meer om Vaseline op jouw huid te smeren. En smeer altijd een dun laagje, zodat de zalf goed zijn werk kan doen. Het is nergens voor nodig om een dikke laag Vaseline op jouw huid te smeren.

Meer tips over de verzorging van jouw nieuwe tattoo en voor welke crème je wél kunt gaan, lees je in het artikel hieronder:

Heb je een nieuwe tattoo? Op deze manier verzorg jij je tattoo het best

Greatist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.