Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Paris Hilton onder vuur na aankoop van nieuw huisdier, maar waarom?

Paris Hilton, de onvermoeibare socialite die na een rustige periode haar weg weer terug naar de schijnwerpers heeft gevonden, is weer eens het onderwerp van discussie. Deze keer heeft haar recente aanschaf van een chihuahua puppy haar in het vizier gebracht van dierenrechtenorganisatie PETA.

“Hou je retail therapie bij kleding en tassen”…

Een nieuwe dierenvriend voor Paris Hilton

Vorige week deelde Paris Hilton (die dit jaar moeder is geworden) het blijde nieuws op Instagram. Met een uitgebreide video toonde ze de levering van de puppy op haar reusachtige landgoed. De dolblije mrs. Hilton onthulde trots dat de kleine viervoeter de “neef” is van haar geliefde Harajuku Bitch. “HB” overleed eerder dit jaar op 23(!)-jarige leeftijd. Door haar nieuwe aankoop hoopt ze de pijn te verzachten en een stukje van Harajuku Bitch bij zich te houden.

Honden kopen als therapie

Maar PETA, de dierenrechtenorganisatie die altijd klaar om een kritische noot te kraken, bekritiseerde Hilton’s keuze openlijk. Ze beschuldigden haar ervan “onder een steen te leven” en vertelden haar vriendelijk maar dringend dat ze haar “retail therapy” moet beperken tot sieraden en tassen.  En dus niet chihuahua’s. Ouch, pijnlijk.

PETA benadrukte dat het kopen van dieren van fokkers of in winkels kan leiden tot de dood van dieren in asielen. Ze roepen mensen op om “plechtig te beloven geen dieren te kopen bij een broodfokker” en in plaats daarvan te kiezen voor adoptie uit een dierenasiel. Ze wijzen er terecht op dat er zoveel chihuahua’s – inclusief schattige puppy’s – zijn die wanhopig op zoek zijn naar een liefdevol thuis.

Flinke beschuldigingen van dierenrechtenorganisatie PETA

Dit is niet de eerste keer dat PETA beroemdheden aanspreekt op hun keuze voor een nieuwe harige metgezel. Onlangs riepen ze ook de voormalige Saturday Night Live-ster Pete Davidson op het matje omdat hij een puppy uit een dierenwinkel had gekocht in plaats van te adopteren. Pete sloeg terug met een vulgaire voicemail voor PETA, waarin hij zijn ongenoegen uitte over hun kritiek, die volgens hem volledig onterecht was.

Deze kwestie is echter nog niet ten einde. Paris Hilton en PETA blijven standpunten innemen en het debat zal ongetwijfeld voortduren. Wie weet wat voor verrassingen de volgende hoofdstukken van dit verhaal zullen brengen? Eén ding is zeker: zowel Paris Hilton als PETA weten hoe ze de aandacht moeten trekken.

Dua Lipa slaat de plank volledig mis met doorschijnende Barbie-outfit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.