Gina Koninkx
Gina Koninkx Relaties 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Draait alles alleen nog maar om je partner? 3 manieren om jullie relatie weer in balans te krijgen

Helaas kan het voorkomen dat het op enig moment in je relatie wat minder gaat met je partner. Allerlei verschillende factoren, werkstress bijvoorbeeld, kunnen dit veroorzaken. Hoe rot dat ook is, soms voelt het voor jou alsof alles alleen nog maar om je partner draait.

Natuurlijk wil je er alles aan doen om je partner weer gelukkig(er) te zien. Helaas kan ook jij eronder lijden als jullie relatie niet meer in balans is.

Als alles om je partner draait

Het is vreselijk om te zien dat je partner niet lekker in zijn of haar vel zit. Hoe langer dit duurt, hoe meer last ook jij daarvan zal krijgen. Ook als je er alles aan doet om je lief door deze zware periode te slepen.

Heb je ook dit al geprobeerd en overwogen?

1. Praat, praat, praat

Juist als het slecht gaat met een van jullie, is het nog belangrijker met elkaar in contact te blijven. Ook om met je partner te delen hoe jij je voelt. Natuurlijk is dat lastig als iemand zich ellendig voelt, maar je kan jouw gevoel niet weken blijven opkroppen.

Zonder de ander ervan de schuld te geven, kun je uitleggen dat de situatie ook van invloed is op jou. Dat je bijvoorbeeld het gevoel hebt op je tenen te moeten lopen en dat het belangrijk is voor jullie beiden dat jullie dit proberen op te lossen.

2. Stel grenzen (voor jezelf)

Als je al weken of maanden in dezelfde situatie zit, is het belangrijk voor jezelf op te komen door grenzen te stellen. Je hoeft niet elke dag na werk naar al het negatieve van zijn/haar dag te luisteren. Je bent namelijk geen therapeut. Natuurlijk wil je je lief altijd een luisterend oor bieden, maar na verloop van tijd kan ook jij hierdoor in een negatieve spiraal raken. Stel daarom grenzen.

Zeg bijvoorbeeld tegen je partner dat hij even 30 minuten mag uitrazen over werk, maar dat jullie het daarna over leuke dingen gaan hebben.

3. Stel therapie voor aan je partner

Heb je het vermoeden dat het met je partner na verloop van tijd nog steeds niet beter gaat? Dan is het verstandig om voor te stellen in therapie te gaan. Dat kan je partner alleen doen en als het nodig is en de ander het ook prettig vindt, kan jij hierbij aansluiten (als het noodzakelijk is voor je relatie).

4 tekenen dat je té afhankelijk bent van je partner – en hoe je onafhankelijker wordt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.