Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Food 14 augustus 2020

Penne én wodka: dit pastarecept van Gigi Hadid wil je maken

We love pasta. Of je er nou een salade van maakt of een goed diner, je kunt er alle kanten mee op. Gigi Hadid denkt daar hetzelfde over en deelde een pastarecept met een wel heel bijzonder ingrediënt. Naast onder andere pasta (duh), Parmigiano Reggiano en knoflook, horen er namelijk ook een paar druppels wodka in.

Do we need to say more? Dit pastarecept van Gigi Hadid moet je proberen.

Pastarecept van Gigi Hadid

Eerder kon je op NSMBL al de favoriete ontbijtsmoothies van celebrities als Jennifer Anniston en J.Lo lezen. Nu is het tijd voor een fijn recept voor het avondeten van niemand minder dan Gigi Hadid: Penne à La Vodka.

Het supermodel deelde het recept in haar Instagram Stories en wij kunnen niet anders zeggen, dit wil je maken.

Penne à La Vodka

We kennen allemaal wel het moment waarop je een lekker recept hebt gevonden, maar de helft nog niet in huis hebt. Dat is Gigi Hadid ook bekend en daarom heeft ze sommige ingrediënten omgewisseld met iets wat ze wél in huis had. Zo heeft ze de tomatenpuree vervangen door tomaten- en basilicumsaus en een sjalot omgeruild voor een rode ui.

Het vervelende aan Stories is natuurlijk dat het verhaal na 24 uur weer verdwijnt. Maar wij zouden NSMBL niet zijn als we de Stories niet zouden hebben opgeslagen. You’re welcome.

Instagram Gigi Hadid Instagram Gigi Hadid

Zo maak je het

Het fijne aan dit recept is dat je echt maar een paar ingrediënten nodig hebt. Klaar om dit pastarecept van Gigi Hadid te maken? Zo ga je te werk.

Ingrediënten:
– 1 sjalot
– 2 eetlepels ongezouten boter
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– 2 teentjes geperste (of kleingesneden) knoflook
– 200 gram tomatenpuree
– 2 eetlepels triple distilled vodka
– 450 gram penne
– 120 ml crème fraîche
– 50 gram Parmigiano Reggiano (meer is altijd goed)
– verse basilicum
– halve theelepel chilivlokken
– zout
– peper

Aan de slag:
1. Doe de olijfolie in de hete pan, voeg het sjalotje en de knoflook toe en fruit het aan
2. Voeg de tomatenpuree, chilivlokken en verse basilicum toe, voeg zout en peper naar smaak toe en kook dit op een laag vuurtje voor tien minuten
3. Terwijl de saus kookt, kook de pasta al dente
4. Smelt boter in een aparte pan en voeg de gekookte pasta toe
5. Voeg vervolgens de tomatensaus en crème fraîche al roerend toe aan de pasta op hoog vuur
6. Nu is het tijd om de wodka toe te voegen en opnieuw te roeren, haal dan de pan van het vuur
7. Schep de helft van de parmezaanse kaas door de pasta tot het gesmolten is
8. Klaar. Nu kun je de rest van de verse basilicum en pasta over de pasta doen en genieten maar

Reageer op artikel:
Penne én wodka: dit pastarecept van Gigi Hadid wil je maken
Sluiten