Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze gehate modetrend komt terug en wij zijn verkocht

Trends komen en gaan. En als we blij zijn dat een trend gaat, dan is het extra pijnlijk als ‘ie tien jaar later weer opduikt. We belanden nu in zo’n situatie, want de gehate peplum-trend maakt een comeback in 2023.

Zou het item dit keer ook gepaard gaan met een donut knot en statement ketting?

De peplumtop maakt een comeback in 2023

De peplumtop staat bekend als hét mode-item van de vroege ’10’s. De aanwezige ruffle in de taille was niet weg te denken uit het straatbeeld én vooral niet uit de nachtclubs. Het lijkt er toch echt op dat deze trend terug van weggeweest is. En dat is voor velen slecht nieuws.

We moeten toegeven: de peplums uit 2023 zijn een veel stijlvoller. Bij shows van Alexander McQueen, Vivienne Westwood en Proenza Schouler zagen we tijdens Fashion Week al subtiele peplums in de collecties. Niet van een harde nylon stof, maar van zachte materialen als chiffon, satijn en zijde. Of juist van leer, zoals Alexander McQueen deed in zijn SS23 collectie.

(Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Alexander McQueen)

Waar de peplum eerst een harde ruffle was, zijn het in 2023 meer organische vormen. Of het zijn zachte stoffen die vloeiend om het lichaam vallen of het zijn zakelijke ontwerpen met een moderne peplum, zoals Givenchy deed.

Onze favoriete peplumtops

Ja, dat kees je goed: onze favoriete peplumtops. Want á la 2023 vinden we de peplum toch best leuk.

ZARA Top met peplum – €17,99

Simpel en stijlvol: dit is de ideale peplumtop voor deze zomer.

The Frankie Shop Colette Hourglass Blazer – €289

The Frankie Shop komt met deze moderne interpretatie van de hourglass blazer en wij zijn verliefd.

H&M Roze bandeautop – €29,99

Deze bandeau van de H&M heeft een hele subtiele peplum. Dus ook als deze trend niet jouw favoriet is, vind je dit waarschijnlijk een fijn item.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.