Gina Koninkx
Gina Koninkx Fashion 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

The perfect white tee doesn’t exi… oh jawel – en dit zijn onze favorieten

In een capsule wardrobe mag één item echt niet ontbreken: het perfecte witte T-shirt. Draag ‘m zoals Hailey Bieber op een jeans en je ziet er va-va-voom uit. Ook onder een colbert is een wit T-shirt onmisbaar. Echter, de keuze is reuze en veel shirts gaan na een paar wasbeurten al slobberen of sluiten niet mooi aan bij je hals.

Het is een hele zoektocht om hét perfecte witte t-shirt te vinden. Eentje die gemaakt is van de juiste (liefst stugge) stof, mooi blijft na het wassen en naadloos aansluit op je figuur.

Het perfecte witte T-shirt

Staak het zoeken, wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet waarvan we héél zeker weten dat ze een gouden match zijn.

1. ARKET – €39

ARKET verkoopt verschillende witte T-shirts, zowel online en in de winkel. Het ‘Heavyweight T-Shirt’ heeft wat ons betreft de beste – regular – fit, heeft een crew-neck en is gemaakt van een stugge stof. Het T-shirt wordt gemaakt in China en op de website van ARKET kun je precies uitvinden waar en hoe het wordt vervaardigd. Wel zo eerlijk.

ARKET verkoopt daarnaast ook een model van €17,95. Die vinden we persoonlijk wat minder mooi, maar handig is wel dat je hier ook de lengtemaat kan bepalen.

ARKET

2. Filippa K – €80

Voor dit shirt moet je wat dieper in de buidel tasten, maar dan héb je ook wat. De ‘Fine Rib Tee’ van Filippa K werd al door meerdere fashion icons (waaronder Claire Rose) geprezen. Het T-shirt is wat ons betreft wel wat aan de lange kant, maar deze stop je natuurlijk in in je broek. Vooral de stof is mooi en is gemaakt van stretchkatoen. Het T-shirt heeft een subtiel ribbeltje, wij zijn fan.

filippa k t-shirt wit
Filippa K

3. Le Mit – €44,95

Tijdens onze zoektocht stuitten we op Le Mit. Een initiatief van twee Nederlandse meiden die moeite hadden met het vinden van het perfecte witte T-shirt. Samen ontwierpen ze ‘The Perfect White Tee’: gemaakt in Portugal met liefde voor mens en natuur van hoogwaardig katoen, een T-shirt dat niet doorschijnt (hallelujah), niet gaat pillen en bovendien niet uit model raakt. Hebben!

Le Mit - the perfect white tee
Le Mit

4. COS – €29

Ook bij COS kun je terecht voor het vinden van dé fit voor jou. Het ‘Boxy-Fit Heavyweight T-shirt’ is gemaakt van organisch katoen. Het model valt een beetje oversized, dat heeft het te danken aan de typische mouwen die wat breder zijn dan vele andere shirts. Vinden we vet. De stof is dik en kan dus ook goed worden gedragen in de winter.

COS

5. Petit Bateau – €30

Dacht je dat Petit Bateau alleen voor kids was? Think again. Het merk maakt namelijk ook mooie basics voor vrouwen. In de collectie vind je onder andere ‘L’Iconique’: een T-shirt met ronde hals. Het shirt is elatisch en vormt zich naar jouw lichaam.

Petit Bateau

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.