Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Pierce Morgan onthult de ‘racistische royals’ die zich druk maakten om de huidskleur van Archie

Deze week kwam het langverwachte boek Endgame van Omid Scobie uit. De Nederlandse versie, genaamd Eindstrijd, laat nog even op zich wachten. De reden? Het boek moest de schappen uit, omdat er namen in stonden die absoluut niet bekend mochten worden.

Het ging om de namen van twee royals die blijkbaar hun zorgen hadden geuit over de huidskleur van Archie, het kindje van Prins Harry en Meghan Markle. Gisterenavond deelde Pierce Morgen de twee namen in zijn programma.

Zorgen over de huidskleur van Archie

In het boek ‘Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival’ deelt auteur Omid Scobie een aantal bommetjes over het Britse Koningshuis. Zo ging het ook over de zorgen die er waren over Archie’s huidskleur. Dat daar zorgen om waren, dat vinden wij (en de rest van de lezers) dan weer zorgwekkend.

In het boek beweert Omid Scobie dat Meghan brieven schreef aan Charles, de vader van Harry, waarin ze twee royals noemt die deelnamen aan vermeende gesprekken over de huidskleur van haar ongeboren zoon. De namen werden per ongeluk gedeeld in de Nederlandse versie van Endgame, waardoor het boek toch weer uit de schappen gehaald werd.

Pierce Morgan onthult de namen

In de Piers Morgan Uncensored aflevering van gisterenavond deelde Pierce Morgan de twee namen van de royals die hun zorgen uitte. Het ging om Koning Charles en Kate Middleton.

Pierce Morgen vond dat de Britse burgers het recht hadden om te weten wie de opmerkingen maakte. Daarbij dekte hij zichzelf wel in door te zeggen dat niet gelooft dat er ooit racistische opmerkingen zijn gemaakt door iemand van de koninklijke familie. Toch vervolgde hij: “Frankly, if Dutch people wondering into a bookshop can pick it up and see these names, then you — the British people here, who actually pay for the British royal family — you’re entitled to know, too.”

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.