Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 16 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk en snel: deze heerlijke pompoensoep maak je binnen tien minuten

Wanneer je niet heel veel tijd of zin hebt om te koken, is een soep ideaal. Je flanst het zo in elkaar en hebt maar weinig ingrediënten nodig om al een lekkere soep op tafel te zetten. Daarbij is een soep super veelzijdig: het is lekker als avondmaal, maar ook als lunch of tussendoortje. We hebben een heerlijke pompoensoep voor je op het menu staan.

Je hoeft maar drie simpele stappen te volgen en je hebt binnen tien minuten een heerlijke pompoensoep op tafel staan.

Recept voor makkelijke pompoensoep

Het mag dan wel bijna zomer zijn, maar dat betekent niet dat we niet meer optimaal kunnen genieten van een lekkere pompoensoep. Vooral deze is perfect voor dit lenteseizoen: de soep is fris, maar spicy. En nog beter is dat hij snel te bereiden is. Perfect voor een avond waar je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, als je het ons vraagt. We delen het recept.

Yum – 5x soeprecepten voor het najaar om je lepel bij af te likken

Dit heb je nodig (voor 4 porties)

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 middelgrote ui
– 800 gram pompoenpuree (kant & klaar)
– 1 liter groentebouillon
– 120 milliliter room
– 2 theelepels pumpkin spice (of speculaaskruiden)
– 3/4 theelepel zout
– Pompoenpitten en fêta

Zo bereid je het

1. Rasp of snijd de ui in kleine stukjes. Pak een sauspan en giet hier een scheutje olijfolie in. Zet het gas op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot ‘ie zacht wordt. Doe dit voor ongeveer 3 minuten.

2. Voeg vervolgens alle resterende ingrediënten toe, behalve de pompoenpitten en fêta. Roer dit goed door voor ongeveer 3 minuten, tot de soep begint te pruttelen.

3. Laat de soep goed warm worden (niet koken) en blijft goed roeren voor 3 minuten. Zet vervolgens de kommen klaar, giet de soep hierin en garneer de pompoensoep af met wat pompoenpitten en fêta. Eetsmakelijk!

pompoensoep makkelijk snel
Unsplash

Elle Eten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.