Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom een goeie powersuit onmisbaar is in je garderobe

Ken je dat: je trekt die ene mooie jurk of die extreem flatterende broek aan en het voelt meteen alsof je de hele wereld aankan? Jep, dat is de kracht van kleding. Sommige mode-items doen iets met je. Insert het kledingstuk waarin je je in één klap extra mooi, elegant én krachtig voelt: de powersuit.

Eigenlijk is iedere dag een dag om vrouwen te vieren, maar woensdag 8 maart besteden we wereldwijd extra veel aandacht aan de emancipatie van vrouwen. Want: we zijn al een stuk verder dan een aantal jaar geleden, maar er is nog steeds een hoop werk aan de winkel.

De kracht van een powersuit

Nu denk je misschien: leuk en aardig, maar wat heeft een powersuit daarmee te maken? Nou, je kunt de powersuit zien als een belangrijk symbool van female empowerment. Denk er maar eens over na: vroeger werd een pak gezien als iets wat mannen alleen konden dragen. Het was ondenkbaar dat een vrouw in zoiets masculiens als een pak zou rondlopen. Sterker nog: het was strafbaar.

Dikke onzin natuurlijk, want wij vrouwen zouden lekker mogen dragen wat we willen. Door het pak te reclaimen en eigen te maken, nemen we die kracht terug. Het is een symbool voor gelijkheid, maar dat niet alleen. Een goeie powersuit is namelijk ook gewoon comfortabel, mooi, opvallend, sexy, krachtig en stoer tegelijk. Dat zie je, dat voel je en dat straal je uit.

Powersuit combineren

Wie zegt dat een pak alleen geschikt is voor op werk? Het is eindeloos te combineren, wat het juist perfect maakt voor verschillende gelegenheden. Combineer een kleurrijk pak met sneakers en een basic shirt voor een casual look of draag ‘m met hakken en een crop top voor een feestje. Je kunt voor een nauwsluitend pak gaan of juist voor een oversized variant. En wat dacht je van een hoodie eronder, of juist een elegante bralette?

Het enige dat je nu nog nodig hebt, is een goeie powersuit (of twee, of drie). Wie op zoek is naar betaalbare powersuits die ook nog eens van goede kwaliteit zijn, moet bij C&A wezen. Hier vind je de mooiste pakken in verschillende opvallende kleuren en pasvormen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kobaltblauw pak, dat perfect te combineren is met wit? Of een felrode powersuit, die werkelijk iedereen goed staat?

De mooiste powersuits shoppen

Kortom: genoeg mooie pakken om uit te kiezen. De NSMBL-redactie ging je al voor en trok zelf de leukste powersuits van C&A aan. Zelf ook rondlopen in zo’n fijne powersuit? Shop hieronder onze favorieten.

Wit pak met gilet

Powersuit
Isabelle Bucx

Shop hier het witte pak

Kobaltblauw pak

Powersuit
Isabelle Bucx

Shop hier het donkerblauwe pak

Lichtblauw pak

Powersuit
Isabelle Bucx

Shop hier het lichtblauwe pak

Rood, roze en oranje pak

Powersuits

Shop hier het rode pak en het roze pak

Meer kleding vinden waar je meteen een confidence boost door krijgt? Check hier andere mode-items van C&A met een hoog wil-je-hebben-gehalte.

In samenwerking met C&A

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.