Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je zelf Ppopgi: het levensgevaarlijke snoepje uit Squid Game

Iedereen is verslaafd aan Squid Game op dit moment. Waar je ook op social media kijkt, je komt overal wel iets over de serie tegen. In Abu Dhabi wordt er nu zelfs een real-life versie gehouden van Squid Game en ook op social media worden de spelletjes ontzettend veel gespeeld. Daarom vertellen wij jou hoe je zelf gemakkelijk Ppopgi – het gevaarlijke snoepje – maakt, zodat ook jij kunt gaan spelen.

Leuk om de Squid Game-spellen zelf uit te proberen.

Squid Game

Het was fascinerend om naar de zes dodelijke spellen te kijken in Squid Game. Ondanks dat het allemaal kinderspellen waren, zaten wij vol spanning elke keer op het puntje van onze stoel. Net als veel andere mensen lijkt het ons leuk om zelf de spellen uit Squid Game te proberen, wel graag zonder de dodelijke gevolgen natuurlijk.

Als de personages voor het tweede spel in een grote speeltuin terechtkomen, beginnen ze te raden wat het volgende spel zou zijn. Er wordt aan ze gevraagd om te kiezen tussen vier vormen: een cirkel, een driehoek, een ster of een paraplu. Het doel is om het vormpje heel uit het snoepje te krijgen met bijvoorbeeld een naald of een tandenstoker. Wij vonden het tijd om zelf ook eens te proberen of wij het spel zouden overleven, dus hierbij het recept.

Netflix Squid Game
Netflix

Gevaarlijk snoepje

Het spel is niet alleen leuk om te spelen, maar Ppopgi is ook nog eens verrukkelijk. De gesmolten suiker wordt gemixt met wat baking soda, waardoor er een brosse, luchtige structuur ontstaat.

Je hebt het volgende nodig:
– 25 gram suiker
– een mespuntje baking soda
– een uitsteekvormpje voor koekjes

Aan de slag:
Je begint met de suiker. Die doe je in een steelpannetje en zet je op de kleinste gaspit op laag vuur. Laat nu de suiker in drie tot vier minuten smelten tot het licht goud kleurt. Let goed op de suiker, want als het te donker wordt kan de suiker bitter gaan smaken. Als het mooi licht goud kleurt moet je het vuur uitzetten.

We gaan nu de baking soda toevoegen. Deze roer je met een spatel of eetstokjes goed door het suikermengsel heen. Als je alles goed met elkaar gemengd hebt is het tijd om het mengsel op een bakpapiertje te gieten. Druk er direct zacht een metalen plaatje op, zodat het wat groter en platter wordt. Nadat je dat gedaan hebt druk je er een koekjes uitsteekvormpje in zodat er een figuurtje in de Ppopgi komt. Doe dit niet te hard, want anders hoef je het vormpje er niet meer zelf uit te halen. Laat de Ppopgi nu een paar minuten rusten zodat het hard wordt. Nu ben je klaar om het levensgevaarlijke Squid Game spel te gaan spelen.

Lukt het jou om het figuurtje er heel uit te krijgen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.