Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Er wordt een real-life ‘Squid Game’ georganiseerd in Abu Dhabi

Squid Game is op dit moment ontzettend populair. De hitshow is op dit moment in 90 verschillende landen de nummer 1 serie en wij snappen wel waarom. De serie is ontzettend spannend en wij zaten bij elke aflevering op het puntje van onze stoel. Het dodelijke spel heeft veel fans en er wordt nu zelfs in Abu Dhabi een real-life versie van Squid Game georganiseerd.

Wij praten je bij.

Squid Game

Squid Game is een van de populairste series van dit moment. Het duurde wel even voordat de show uitkwam, want Hwang Dong-huyk had het script al in 2008 geschreven. De serie is een ontzettend groot succes en we kunnen niet wachten op een tweede seizoen. Helaas heeft Netflix het tweede seizoen nog niet bevestigd, dus we moeten nog even afwachten. Wij hopen in ieder geval dat we niet weer tien jaar moeten wachten.

Dat fans helemaal wild zijn van de spellen in Squid Game was al duidelijk. TikTok en Instagram staan vol met video’s waarin fans het recept voor ppopgi – het levensgevaarlijke snoepje uit Squid Game – delen. Nadat ze het gemaakt hebben proberen ze er – net als in Squid Game – een figuurtje uit te halen, zonder dat het koekje breekt. Nu hoeven fans niet meer thuis de games te proberen, want in Abu Dhabi wordt er een real-life versie Squid Game georganiseerd.

Squid Game Real-life Ppopgi
Netflix

Real-life versie

Het Koreaans Cultureel Centrum in de Verenigde Arabische Emiraten organiseert voor twee teams van 15 deelnemers een real-life versie van Squid Game. Vier van de zes games uit de Netflix-serie worden tijdens het evenement gespeeld. Het evenement staat gepland voor dinsdag 12 oktober en wordt gehouden in het kantoor van het centrum in Abu Dhabi.

De games die worden gespeeld zijn “Red Light Green Light,” “Dalgona Candy,” “Marbles” en “Ddakji.” Voordat je in paniek raakt stellen wij je gerust. De games die ze in Abu Dhabi gaan spelen hebben gelukkig niet de dodelijke gevolgen zoals we in de serie zagen. De uitgeschakelde spelers mogen namelijk gewoon de rest van de wedstrijden vanaf de zijlijn bekijken.

Fans gaan compleet los op TikTok over deze wereldwijde Squid Game-theorie

Meedoen

De spelers gaan ook geen geld winnen. In plaats van 45,6 miljard won krijgt elke winnaar een op maat gemaakt groen trainingspak. Aanmelden doe je via een formulier waarop drie vragen worden gesteld over Netflix-show. Zonder enige basiskennis kom je namelijk niet in aanmerking. Dat is veel beter dan de klappen die Seong Gi-Hun in zijn gezicht kreeg van een game-recruiter, voordat hij werd uitgenodigd voor de game.

Nam Chan-woo – de directeur van het Koreaans Cultureel Centrum in Abu Dhabi – wil vooral de koreaanse cultuur en de kinderspelletjes die ze speelden introduceren aan de mensen van de Verenigde Arabische Emiraten. Bekijk hieronder de trailer van de real-life Squid Game.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.