Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom Seong Gi-Hun zijn haar rood verft in Squid Game

Iedereen is op dit moment verslaafd aan Squid Game, daar zijn wij geen uitzondering in. Binnen een week (of dag) hadden we de serie uitgekeken en wachten nu geduldig af op een tweede seizoen. Wat wij ons wel afvragen is waarom Seong Gi-Hun zijn haar aan het einde van het seizoen rood verft. De schrijver geeft hier antwoord op en wij vertellen je precies wat de reden is achter de rode lokken van Seong Gi-Hun.

We hebben zoveel vragen na het eerste seizoen.

Squid Game

In Squid Game nemen 456 mensen het tegen elkaar op in een serie kinderspellen om kans te maken op 45,6 miljard Won. Ze hebben allemaal één ding gemeen: hoge schulden. Precies om die reden zijn de personages geselecteerd om spelers te worden. Je snapt dat een groot geldbedrag als 45,6 miljard Won genoeg motivatie geeft om de dodelijke spelletjes van Squid Game te spelen.

Niet alleen de serie is populair. Op TikTok en Instagram gaan fans los over de meest wilde theorieën over de serie. Zo zou Squid Game over heel de wereld worden gespeeld en hebben fans ook een theorie over hoe spelers en werkers gekozen worden. De echt goed oplettende fans hebben ook een detail ontdekt in de serie die alles verandert. Maar wat iedereen zich afvraagt is waarom Seong Gi-Hun in de laatste aflevering opeens rood haar heeft.

Rood haar

Aan het eind van de laatste aflevering van Squid Game zien we Seong Gi-Hun naar het vliegveld gaan om zijn dochter in Amerika te bezoeken. Wat ons opvalt is dat hij opeens geen zwart haar, maar rood haar heeft. Iedereen vraagt zich af wat dit betekent, aangezien Seong Gi-Hun een speler is en rood de kleur van arbeiders is. Er gaan dan ook veel geruchten rond dat dit een teken is dat Gi-Hun in seizoen 2 terugkomt als arbeider, maar de schrijver van de serie heeft nu de echte reden bekend gemaakt.

De regisseur vertelt dat het alles te maken heeft met het plot van de serie. Aan het eind van het seizoen komt speler 456 erachter wie het meesterbrein is achter het dodelijke spel dat hij heeft gespeeld. De regisseur vertelt dat Gi-Hun zijn haar rood verft uit wraakgevoelens. “I thought about this intuitively, thinking about how Gi-hun should change his hair in a hair salon,” vertelt hij aan Zapzee. “I imagined being him and thought to myself, ‘What is the colour that you would never choose to dye your hair?’ Then I came to the conclusion that Gi-hun would never dye his hair red. It would be the (most unexpected) thing for him to do. So I chose the colour and I thought it really showed his inner anger.”

Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe we Seong Gi-Hu terug gaan zien in seizoen 2. Volgens ons bleef hij toch in Zuid-Korea om het spel te stoppen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.