Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 4 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Proberen: volgens TikTok wordt deze gekke combi hét drankje van de zomer

Laat jij je ook graag inspireren door alle lekkere recepten die je op TikTok voorbij ziet komen? Wij in elk geval wel – en dit zomerse drankje zou de komende maanden wel eens een grote hype kunnen worden. Want wist je al dat je een lekker drankje kunt maken met jam als ingrediënt?

Toegegeven: we zouden er zelf nooit op gekomen zijn. Maar TikTok-gebruiker @katchaomeow maakte onderstaande video, die hartstikke viral ging, en wij zijn om na het zien van deze beelden. Dat drankje ziet er zó lekker uit.

@katchaomeow ✨costco size✨ is necessary #easydrinkrecipe #asmr ♬ About Damn Time – Lizzo

Zoals je in de video kunt zien, heb je slechts een paar dingen nodig voor het drankje: een lepel jam, ijsklontjes en prikwater. Op het laatst voegt ze nog een scheut wodka toe, maar dat is optioneel.

Zo maak je het ‘prikwater met jam’ drankje

Vul een longdrink glas of groter cocktailglas met een lepel jam. Hoeveel jam je nodig hebt, ligt aan de smaak van de jam. Dat wordt dus even uittesten! Vul het glas vervolgens met ijsklontjes, en schenk hier het prikwater overheen. Roer met een lepel of glazen roerstaafje totdat de jam volledig is opgenomen door het prikwater, en je bent good to go!

Het ijs in het glas helpt bij het ‘kapot’ maken van de jam, waardoor het bubbelwater de smaak en kleur van je jam gemakkelijker opneemt. Daarom zijn de ijsklontjes dan ook zeker een must bij dit drankje. En bonuspunten: jouw mocktail wordt en blijft er natuurlijk ook lekker koud door.

Zo maak je er een cocktail van

Wil je dit drankje transformeren in een cocktail? Een andere TikTok-gebruiker, Emily Klaus, laat in de reacties weten dat ze altijd een cocktail maakt met jam, ijsklontjes en gin. Ook een scheutje wodka kan prima, zoals je in de video al zag. Zo geef je het drankje een boozy twist, ideaal voor wanneer je op een warme zomerse avond iets nieuws wilt proberen met je vriendinnen. Wedden dat ze nog nooit een cocktail met jam gedronken hebben?

Deze geweldige nacho dip met cream cheese en jalapeños gaat viraal op TikTok en wil je aankomend weekend nog proberen

PopSugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.