Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 13 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van puistjes op je wangen? Dit betekent het en zó pak je het aan

Heb je vaak last van terugkerende puistjes op je wangen en kom je er maar niet van af? Puistjes op je wang kunnen hartstikke vervelend zijn. Om van puisten af te komen is een goede huidverzorgingsroutine een van de belangrijkste dingen, maar laten we niet vergeten dat je levensstijl ook een belangrijke rol speelt in de gezondheid van je huid.

Wij leggen het uit.

Dit betekenen de puistjes op je wangen

Puistjes worden veroorzaakt door een combinatie van overactieve vetklieren, hormonen en bacteriële infectie die de vettige gebieden zoals je gezicht kunnen aantasten. Er zijn ook andere verschillende redenen waarom er puistjes op je wangen ontstaan. Het kan te maken hebben met de gezondheid van je luchtwegen. Dus als er puistjes op je wangen optreden na een verkoudheid of griep is dat niet zo gek.

Ook make-up speelt een grote rol as we speak of puistjes op je wangen, het kan namelijk je poriën verstoppen. Maar hoe kom je van deze puistjes af? Wij delen een aantal tips.

1. Reinig je gezicht goed

We weten al dat het belangrijk is om je gezicht goed te reinigen, maar het is extra belangrijk als je last hebt van puistjes op je wangen. Begin met een op olie gebaseerde cleanser om make-up en vuil van je huid en poriën te reinigen. Reinig je huid elke ochtend en avond om er zeker van te zijn dat je huid goed schoon is. Een schone huid is de basis voor een gezonde huid. Do we need to say more?

2. Voorkom bacteriën op je wangen

Onze huid is bedekt met bacteriën, sommige zijn goed en sommige slecht. Het microbioom van onze huid kan door veel dingen worden aangetast. Één van de dingen heb je zelf in de hand, denk maar aan slechte handhygiëne, te veel aanraken van je gezicht en het niet regelmatig schoonmaken van je telefoon of make-upborstels. Deze bacteriën dragen allemaal bij aan puistjes op je wangen.

3. Gezond eten

Het eten en drinken van veel zuivel en suiker kan zorgen voor meer puistjes, dus ook op je wangen. Je kunt met een gerust hart melkproducten en suiker eten, maar mocht je dit nou meer dan gemiddeld doen en last hebben van puisten, kan het een idee zijn hiermee te minderen of te stoppen. Probeer ook om te grote porties voedsel te vermijden, dit kan namelijk ook een oorzaak zijn.

4. Zorg voor voldoende hydratatie

Je huid heeft een goede hydratatiebalans nodig om gezond te blijven en optimaal te kunnen functioneren. Wees dus niet zuinig op een vochtinbrengende crème, zelfs niet als je een vettige huid hebt. Ook olie helpt voor het hydrateren van je huid. Lichte en plantaardige oliën kunnen het evenwicht van je huid helpen herstellen en ontstekingen en roodheid verminderen.

Lees ook: Puistjes op je kin: dit zegt het over je gezondheid en zó pak je het aan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.