Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 14 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Bye bye puisten – Op deze manier verberg jij het best een puistje en het is heel makkelijk

Niets is vervelender dan wakker worden met een nieuwe reeks puistjes. Vooral na een uitgebreide skincare-routine van de vorige avond. Gelukkig kun je je puistjes makkelijk verbergen en dat hoeft helemaal niet lang te duren. Wij zetten de beste tips voor jou op een rijtje.

En het is ook nog eens heel simpel. Do we need to say more?

Puistjes verbergen

Of je puistjes nu vanuit het niets opduiken of te maken heeft met je hormonen: het is én blijft vervelend. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om je puistjes te verbergen en het is heel simpel. Wij delen een aantal tips.

1. Ijs op je puistjes

Dit is een quick solution. Wikkel een ijsblokje in een dunne theedoek of tissue en leg het drie tot vier minuten op het puistje. Herhaal dit meerdere keren op een dag om pijn te verlichten en zwelling te verminderen.

2. Groene concealer

Als je last hebt van puistjes, heb je waarschijnlijk ook last van roodheid. Het is immers een vorm van ontsteking. Je kan die roodheid wegwerken met behulp van een corrector of primer in een groene kleur, want groen neutraliseert rood. Breng plaatselijk aan waar nodig is met een schone kwast of gewoon simpel met je vingertoppen.

3. Minerale foundation

Wil je er zeker van zijn dat je puistje na een uurtje ook nog verborgen is, gebruik dan geen vloeibare foundation. Die is te vet en loopt daardoor van je puistjes af. Met een matte minerale foundation zit je beter. Begin met een dun laagje foundation en bouw verder op waar nodig is.

4. Citroendruppels

Een paar druppels citroensap kan dé oplossing zijn om van je puistje af te komen, het droogt het namelijk uit. Dep een beetje citroensap op de plekken zonder af te spoelen. Let wel even op als je een gevoelige huid hebt, want dan kan de citroensap je huid ook irriteren.

5. Honing

Honing zit in veel beautyproducten en da’s niet zo gek. Het is een wondermiddel en tegen puistjes is honing een redding. Het doodt bacteriën en werkt zelfs hydraterend. Smeer een beetje honing op de plekken en laat dit een uur intrekken. Spoel het daarna af met water en you’re ready to go.

Lees ook: Last van acne? Dit zijn de do’s en don’ts om van puistjes af te komen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.