Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Aha, dít is de reden dat je pukkeltjes op of tussen je wenkbrauw krijgt

Pukkeltjes zijn alles behalve fijn. Ze komen op de gekste plekken tevoorschijn, zoals tussen of op je wenkbrauw. Pukkeltjes op of tussen je wenkbrauw doen niet alleen pijn, maar zijn ook moeilijk te verbergen. Maar hoe komt het eigelijk, dat die dingen tussen je wenkbrauw komen? En misschien wel belangrijker: wat kun je doen om het te voorkomen?

Good to know: het is heel normaal om op die plek pukkeltjes te krijgen. Het is namelijk dé perfecte voedingsbodem voor bacteriën. Hier lees je alles wat je erover wil weten.

Pukkeltjes tussen je wenkbrauw

Misschien heb je er weleens over gehoord, maar de plek van je puistjes kan iets zeggen over je gezondheid. Heb je bijvoorbeeld vaak terugkerende puistjes op je kin? Dat kan te maken hebben met je hormonen of je nieren. Pukkeltjes tussen je wenkbrauw kan ook verschillende oorzaken hebben.

Zo kan de olieklieractiviteit in het T-zonegebied hoger zijn dan andere plekken op je huid, wat weer kan leiden tot meer pukkeltjes. Maar het kan ook liggen aan je verzorgingsproducten. Epileren en waxen kunnen ook pukkeltjes veroorzaken, net zoals wenkbrauwgel. Wenkbrauwgel kan namelijk de poriën verstoppen, wat leidt tot mee-eters en ontstekingen.

Kijk eens naar je producten

Komen de pukkeltjes tussen je wenkbrauw steeds weer terug? Kijk dan ook eens naar de producten die je gebruikt. Misschien komt het wel door bepaalde ingrediënten die in je wenkbrauwgel zitten, die je iedere dag gebruikt. Bepaalde ingrediënten in wenkbrauwgels, zoals siliconen, dimethicon en timethicon, kunnen bijdragen aan acne. Kies liever voor een potloodje of wenkbrauwpoeder. Vermijd sowieso liever huidverzorgingsproducten die chemicaliën bevatten.

Verder doe je er natuurlijk ook goed aan om je make-upproducten (zoals wenkbrauwborsteltjes) regelmatig schoon te maken. Pukkeltjes tussen je wenkbrauw kunnen ook een teken zijn dat je je huid niet goed genoeg reinigt. Producten met salicylzuur (voor in de ochtend) en retinol (voor in de avond) kunnen puistjes verminderen. Mooie bijkomstigheid: deze ingrediënten gaan ook huidveroudering en pigmentvlekken tegen.

Wat je vooral moet doen wanneer je pukkeltjes tussen je wenkbrauw hebt, is het met rust laten. Ga het niet uitknijpen en gebruik zeker geen agressieve scrubs, dat doet meer kwaad dan goed.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.