Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 12 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Pulitzer Garden is het perfecte restaurant om helemaal in de kerststemming te komen

Het jaar 2023 is aan ons voorbijgevlogen. En dat is een goed teken, maar dat betekent ook dat wij nog even in de kerststemming moesten komen. Ineens was die decembermaand er al. Herken jij dit gevoel? Dan is Pulitzer Garden het uitgewezen restaurant om de holiday spirit eens even flink aan te wakkeren.

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Dit weekend gingen we langs bij het prachtige Pulitzer Hotel om een hapje te eten, met uitzicht op de mooiste kerstboom van Amsterdam.

Pulitzer Christmas Tree 2023 (Benedicta Bibuku)
Pulitzer

NSMBL Visits: Pulitzer Garden

Het Pulitzer Hotel telt naast restaurant Janz. en hun fameuze cocktailbar, nog een fijn restaurant, namelijk Pulitzer Garden. ‘S zomers wordt deze plek geprezen om het fijne terras, maar wij vertellen je nu waarom je juist ‘s winters een bezoekje wil brengen aan deze plek.

Pulitzer Garden 20
Pulitzer

Het eten: comfortfood op hoog niveau

De kaart van Pulitzer Garden is niet extreem uitgebreid. Maar wat er op staat, is goed. Denk aan charcuterie planken, steak tartaar, gegrilde gamba’s, een viertal pasta’s, een club sandwich, een steengoede burger … and the list goes on. 

Pulitzer Garden 17
Pulitzer

Wij gingen voor de steak tartaar en gegrilde gamba’s als eerste gang. Tip van NSMBL: bestel de verse focaccia erbij om te dippen in de smaakvolle olie van de gamba’s.

We konden de verleiding om twee soorten pasta’s te bestellen niet weerstaan, dus gingen we voor de Lobster Spaghetti (dikke aanrader) en de Burrata Cassarece met pesto en pistache. Ook heel smaakvol.

Het toetje wil je niet overslaan. De Panna Cotta is uniek en niet zoals je deze kent. Met wat huivering bestelden wij ‘m, omdat de gelei-textuur van Panna Cotta niet onze favoriet is. Toch was deze allesbehalve jelly, juist heel zacht een zoet.

De ambiance: uitzicht op de mooiste kerstboom van Amsterdam

Dat wij gingen voor een winters bezoekje aan Pulitzer is niet zomaar. De iconische metershoge kerstboom is terug in de wintertuin van Pulitzer Amsterdam, inmiddels een jaarlijkse traditie van het vijfsterrenhotel aan de Amsterdamse grachten. Niemand minder dan de Londense ontwerper Roksanda Ilinčić — van het modemerk ROKSANDA —  gedragen door onder meer Koningin Máxima, Michelle Obama, Kate Middleton, en Beyoncé, ontwierp dit jaar de boom.

Pulitzer Christmas Tree 2023 (Benedicta Bibuku) 2
Pulitzer

De kerstboom is tot maandag 2 januari te bewonderen in Pulitzer Garden. In de wintertuin kan genoten worden van winterse cocktails, warme chocolademelk en huisgemaakte lekkernijen. Neem plaats op het verwarmde terras met dekentjes — maar ook vanuit restaurant Pulitzer Garden heb je prachtig uitzicht op de extravagante boom.

Pulitzer Christmas Tree 2023 Final (Ashkan Mortezapour Photography) (3 of 3)
Pulitzer

De conclusie: al jij nog geen kerstgevoel hebt, dan wil je hier heen

Mocht jij nog even in de kerststemming willen komen, dan heeft Pulitzer Garden daar de perfecte ambiance voor. De kaart is er ook eentje naar ons hart en de cocktails smaken er naar meer. Al met al, een fijne winterse tip.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.