Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 12 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Kim (24): ‘Ik ben stiekem best jaloers op mijn vriendinnen die een relatie hebben met kerst’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Kim* (24), die geen partner heeft met kerst en jaloers is op haar vriendinnen die dat wel hebben.

Hi Kim, kan jij wat meer vertellen over jouw situatie?

“Steeds meer vriendinnen krijgen een vriend, waardoor zij met kerst altijd veel plannen hebben. Natuurlijk gun ik het mijn vriendinnen enorm, maar de laatste jaren ervaar ik met kerst een soort van jaloezie. Mijn relatie is al drie jaar uit en ik merk steeds vaker dat ik baal van mijn vrijgezelle leven. Het liefst neem ik ook iemand mee naar mijn familie tijdens kerst, maar ik heb de ware nog niet gevonden.”

Waarom voel je jaloezie?

“Elk jaar krijg ik wel de vraag of er een nieuwe vlam in mijn leven is. Heel irritant. De afgelopen jaren heb ik geen nieuwe liefde ontmoet, waardoor ik nu een enorme druk voel. Ook pushen een aantal vriendinnen mij om op een datingapp te gaan, maar dat past totaal niet bij mij. Ik wil het zelf uitvogelen en niemand hoeft zich hier mee te bemoeien. Toch is het ook dit jaar weer pijnlijk om alleen aan het kerstdiner te zitten, wetende dat al mijn vriendinnen de feestdagen met hun grote liefdes doorbrengen.”

Hoe vul jij de feestdagen nu in?

“Ik vermijd mijn vriendinnen het liefst de hele decembermaand, zodat ik hun kerstplannen niet hoef aan te horen. Het klinkt enorm egoïstisch en ik schaam me er ook voor, maar ik ben gewoon ontzettend jaloers dat het hun wel is gelukt. Ik ga nu weer met mijn ouders mee naar familie, waardoor ik waarschijnlijk wéér de vraag krijg hoe het met mijn liefdesleven gaat. Ik kan niet wachten tot de feestdagen weer voorbij zijn. Hopelijk zit ik volgend jaar ook met een partner aan het kerstdiner en kan ik oprecht blij zijn voor mijn vriendinnen, in plaats van die vervelende jaloezie.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Fenne (24): ‘Ik lieg tegen mijn huidige vriend over mijn aantal bedpartners’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.