Julia Schaap
Julia Schaap Werk & Carrière 5 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Last van een quarterlife crisis? Zo kom je er weer vanaf

Iedereen kent de midlife crisis, maar ken jij ook de quarterlife crisis? Veel mensen die aan het begin van hun volwassen leven staan komen in aanraking met dit probleem. Deze crisis vindt rond je 25ste plaats.

Wat is dit voor crisis? En wat kan je er het best tegen doen? Wij hebben de antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Wat is een quarterlife crisis?

Een quarterlife crisis is een gevoel dat veel jongvolwassenen ervaren rond hun 25ste levensjaar. Dat komt omdat veel mensen in die periode niet weten wat ze met hun leven willen. Ze worden niet meer geïnspireerd door hun persoonlijke leven of carrière. Hierdoor krijgen de meesten een onzeker gevoel, wat leidt tot een quarterlife crisis.

Het liefst wil je dit voor zijn, maar als je er tóch mee te maken krijgt (hier vind je de signalen), hebben wij een aantal tips.

1. Zet grote doelen

Stel een groot doel voor jezelf waar je een tijdje zoet mee bent. Als je een kleiner doel kiest, zit je na waarschijnlijk na een half jaar in quarterlife crisis 2.0. Het is dus belangrijk om je voor een langere tijd te focussen op iets wat je wil bereiken. Dit hoeft niet werkgerelateerd te zijn; het mag ook een persoonlijk doel zijn waar je graag naartoe wil werken.

2. Omring je met inspirerende mensen

Je vrienden moeten je energie en levenslust geven. Omring jezelf met mensen die het beste met je voor hebben en die jou gelukkig maken. Hierdoor kan je ook je gevoel bespreken en wie weet kan iemand jou helpen om uit je quarterlife crisis te komen.

3. Weet dat jij niet de enige bent

Onthoud  dat jij niet de enige bent die soms even niet meer weet wat je wil. Iedereen krijgt hiermee te maken. Bij de één duurt het alleen iets langer dan bij de ander. Ook aan dit gevoel komt weer een einde. Zie deze fase als een moment om aan je dromen te werken en inspiratie op te doen over wat je nou echt wil in het leven.

6 tekenen dat je een quarterlife crisis hebt (en tips om er vanaf te komen)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.