Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit was de ‘Les Sculptures’ show van JACQUEMUS: alle hoogtepunten op een rij

Gisteren was het zover: in het zuiden van Frankrijk verzamelden celebrities en zwaargewichten in de modewereld zich voor de Les Sculptures show van Simon Porte Jacquemus. Wij nemen alle hoogtepunten even met je door.

Als er één merk is dat in de afgelopen jaren omarmd is door de massa én ook nog steeds door de bekende modeliefhebbers, dan is het wel Jacquemus. Het is dan ook geen verrassing dat tijdens zijn show half Hollywood aanwezig was — en dat de rest van de wereld via een livestream meekeek.

De hoogtepunten van de Jacquemus ‘Les Sculptures’ show

Van de meest geliefde ontwerpen tot de aanwezigen op de front row: we nemen het tafereel van gisterenmiddag even met je door.

De locatie: een kunstinstituut in de Provence

De nieuwste collectie van Jacquemus werd getoond bij de Maeght Foundation, gelegen in Saint-Paul-de-Vence. Dit instituut, in het hart van de Provence, werd in 1964 werd opgericht door Marguerite en Aimé Maeght. Inmiddels komen er zo’n 13.000 werken van moderne en hedendaagse kunst samen — en daar voegde Simon Porte Jacquemus er gisteren nog wat aan toe.

De aanwezigen: van Kylie Jenner tot Julia Roberts

Simon weet met zijn creaties alle lagen van Hollywood naar Frankrijk te krijgen. Bij aanvang werd al duidelijk dat ook dit keer weer de crème de la crème van de showbizz- en mode-industrie aanwezig was. De front row bestond uit uiteenlopende namen, die allemaal even iconisch zijn. Denk aan Julia Roberts, Kristin Davis, Jack Harlow en Kylie Jenner — die samen met dochter Stormi naar de show keek.

Niet alleen aan de catwalk spotten we bekende namen. Traditiegetrouw nodigt Simon Porte Jacquemus ook zijn favoriete modellen uit om mee te lopen — en dat zijn niet de minste namen. Zo opent Gigi Hadid de show en lopen ook Imaan Hammam en Emily Ratajkowski mee.

De collectie: two pieces en prachtige silhouetten

Dat Simon Porte Jacquemus mode en kunst kan laten samensmelten, werd gisteren opnieuw duidelijk. In de ‘Les Sculptures’ collectie gaat het om sierlijke silhouetten. We spotten vooral tweedelige sets en jurken met een breed schouderwerk en een smalle taille.

Neutrale tonen worden gevierd. Hier en daar met een pop of red en een panterprint. Simon voelt de tijdgeest feilloos aan. Als grande finale toonde Simon zijn bruidsjurk: een prachtige japon met lage rug en een magische sluier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.