Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 10 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Goddelijk – 7x recepten met groene asperges waar jij je vingers bij aflikt

Asperges zijn een gevalletje you love it or you hate it. Wij houden ervan. Helaas is het witte aspergeseizoen bijna ten einde, maar de groene asperge blijft bij ons. Daarom verzamelden wij onze zeven favoriete recepten met groene asperges erin.

Wedden dat je dit ook heerlijk vind als je geen fan bent van asperges?

7x recepten met groene asperges waar jij je vingers bij aflikt

Omdat asperge gewoon een leuke groente is.

1. Orzo met zalm, knoflookfboter en asperges

Een gerecht van Pien Laat Haar Eten Zien mag natuurlijk niet ontbreken als we het over asperges hebben. Deze orzo met zalm, citroen-knoflookboter en feta is om van te dromen. Lees in de post hoe je ‘m maakt.

2. Lentepasta met asperges

Hoe vrolijk klinkt ‘lentepasta’? Pauline van Uit Pauline’s Keuken stelde deze pasta samen bomvol voorjaarsgroenten, waaronder (groene) asperges.

Hoe je dit maakt lees je hier.

3. Lente nasi goreng met groene asperges en doperwten

Onze vriendinnen van Culy wisten een Aziatische twist te geven aan de groene asperge and we’re here for it. In de basisversie is die al heel erg lekker; met de toppings zet je ‘m helemaal naar je eigen hand.

Hoe je dit maakt lees je hier.

4. Romige ravioli met groene asperges en tuinerwten

Nog een topper van Culy: de romige ravioli. Met een kleine ingrediëntenlijst en een makkelijk recept is dit één van onze favorieten geworden.

Hoe je dit maakt lees je hier.

5. Krieltjes salade met groene asperges, radijs en avocado-limoendressing

Zin in een verfrissende hap? Probeer dan eens deze krieltjes salade van Brenda Kookt. Dit is het perfecte gerecht voor op een warme zomerse dag.

Hoe je dit maakt lees je hierboven.

6. Frittata met groene asperge en aardappel

Chiara Cappellano gooit het over een andere boeg met deze frittata. Ideaal als brunch gerecht, maar kan ook als lunch of diner. Bekijk in de video hoe je dit recept maakt.

7. Risotto primavera

Nog een pasta om het af te sluiten, dan. Van deze heerlijk risotto van Lynn van de Vorst loopt bij ons het water in de mond. Bekijk in de video hoe je dit recept maakt.

Genieten – heerlijke pasta recepten met citroen die perfect passen bij zomers weer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.