Emma Toussain
Emma Toussain Events 7 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Gisteravond vond het eerste Red Bull SoundClash event plaats en wij praten je bij over dit toffe nieuwe concept

Gisteravond was het dan zo ver: de eerste editie van de Red Bull SoundClash in de Gashouder in Amsterdam. Twee van de grootste hitmakers van Nederland, Frenna & Ronnie Flex, namen het tegen elkaar op in deze muzikale strijd. Een interessante battle, aangezien de twee vrienden normaal gesproken met elkaar op het podium staan.

Wij stonden met onze drankjes op een prachtige plek, waardoor we alles goed konden zien. De sfeer zat er lekker in en we hebben de hele avond meegezonden. We praten je bij!

Redbull SoundClash

Het publiek verzamelde zich gisteravond in het midden van de Gashouder. Op twee podia tegenover elkaar verschenen de twee artiesten met elk hun eigen band en crew. Vervolgens hebben beiden acts in de vier rondes op experimentele wijze hun veelzijdigheid als artiesten getoond en uiteindelijk mocht het publiek kiezen wie de beste van de avond was. Als je ons volgt op Instagram heb je al heel wat voorbij zien komen. Volg je ons nog niet? Met 1 klik doe je dat wél. Zo gepiept.

Verschillende rondes en battles

In de eerste ronde hebben de artiesten het fenomenale nummer Zij Gelooft In Mij van André Hazes in hun eigen jasje gestoken. “Ik had altijd tegen mezelf gezegd als ik eentje ga coveren, dan moet het wel Nederland’s grootste pokoe zijn, en dat is in mijn ogen ”Zij Gelooft In Mij, Aldus Frenna over de eerste ronde. In de tweede ronde, speelden Ronnie Flex & Frenna beiden deels een eigen nummer en namen ze dit halverwege van elkaar over. Lastig, maar wel iets wat ze allebei goed kunnen.

In de derde ronde moesten ze twee nummers van zichzelf vertalen naar een ander genre. Frenna koos voor twee van zijn vele nummer 1 hits Maandag en Dansen Op Lebanta. Ronnie zijn medley bestond uit Niemand en Niet Zo, waarbij Nederlands welbekend muzikaal talent Candy Dulfer, Ronnie vergezelde. Voor zijn meest recente hit Okee Shordy besloot Ronnie er een Surinaamse twist aan te geven door het nummer geheel in Kawina-stijl te performen.

Ronde vier tevens de laatste ronde mochten de artiesten mystery guests uitnodigen. Op het podium van Ronnie Flex verscheen niemand minder dan Trijntje Oosterhuis, met wie hij Een Wereld Zonder Jou zong. Frenna kondigde met veel trots zijn ‘broers’ aan van de rapformatie SFB en enthousiasmeerde het publiek met verschillende nummers waaronder Shutdown.

The winner is..

Na de laatste ronde is Frenna verkozen als winnaar door middel van het applaus van het publiek. Hierna volgde een medley op het podium van de winnaar van verschillende nummer 1 hits die de artiesten samen hebben uitgebracht gedurende hun carrière. De sfeer in de zaal was geweldig en we kunnen eigenlijk alleen maar positieve dingen zeggen over deze avond.

Het feit dat de twee artiesten Red Bull SoundClash niet ervaarde als een vijandige battle spatte ervanaf. ‘Dit is géén battle, het is een ceremonie’ aldus Ronnie Flex in zijn eerste verse. Ook Frenna gaf tijdens zijn optreden aan dat hij vele kansen in zijn carrière te danken heeft aan Ronnie Flex en hem beschouwd als familie ‘Sowieso een big shout-out naar Ronnie, big shout-out naar SFB, we hebben het laten lukken’. Reageert Frenna na zijn overwinning.

Dat de toon is gezet binnen de binnen de Nederlandse Hiphop industrie met dit nieuwe concept van Red Bull is duidelijk. Naast het feit dat de artiesten buiten hun comfortzone zijn getreed om een zo goed mogelijke performance te kunnen leveren, is de muzikaliteit van het concept en de artiesten dermate inspirerend. SoundClash zal volgend jaar weer terugkeren, zowel Frenna als Ronnie hebben de lat voor hun opvolgers hoog gelegd.

PDA op de Grammys: dit waren de meest juicy momenten op de rode loper

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.